Van’da Cuma namazından sonra fidan dağıtıldı

Van Valiliği, Van Müftülüğü ve Van Büyükehir Belediyesi katkıları ile merkez camilerde Cuma namazından sonra çam fidanı dağıtıldı.

Van’da Cuma namazından sonra fidan dağıtıldı
VAN
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Orman varlığı bakımından fakir olan Van’da, vatandaşları ağaç dikmeye teşvik etmek amacıyla kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bunun yanında vatandaşlara dağıtılan ücretsiz fidanlar da toprakla buluşturularak, ağaç sayısının arttırılması hedefleniyor.

Cuma namazından sonra Van’ın 43 merkez camisinde toplam 25 bin adet çam fidanı dağıtıldı. Namaz öncesi duyurusu yapılan fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ücretsiz olarak dağıtılan fidanların kendilerini ağaç dikmeye teşvik ettiğini belirten vatandaşlar, fidan dağıtımına vesile olanlara teşekkür etti.

“TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES VERİYORUZ”

Dağıtılan fidanlara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “25 bin fidanla Van’ın geleceğine nefes oluyoruz. Cuma namazımızı Hüsrevpaşa Camiinde eda ettik. Van İl Müftülüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 43 merkez camide 25 bin fidan dağıtımı yapıldı. Türkiye Yüzyılına Nefes veriyoruz İnşaAllah.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.