Van’da çöpe atılan kitaplar yeniden okurları ile buluşuyor

Edremit Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında topladığı okuma kitaplarını dezenfekte ederek biriktirmeye başladı. Belediye, ‘Al götür, oku getir’ kampanyasıyla atılan onlarca kitabı, yeniden okurlarıyla buluşturuyor.

Van’da çöpe atılan kitaplar yeniden okurları ile buluşuyor
VAN
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Van’ın Edremit Belediyesi  İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında yeni bir adım attı. Geri dönüştürülebilir atığını getiren yurttaşlara temizlik ürünü hediye eden ve bu kapsamda onlarca ton evsel atığın doğaya karışmasını engelleyen müdürlük, yeni bir kampanya daha başlattı.

Dönüştürülebilir atıklardan çıkan kitaplar vatandaşlara veriliyor

Her hafta mobil ekiplerle yurttaşların topladığı dönüştürebilir atıkları para puan karşılığında alan müdürlük, toplanan atıklar arasında çıkan çok sayıda kitabı toplamaya başladı. Müdürlük, dezenfekte ettiği bu kitapları ayırarak biriktirmeye ve talep eden yurttaşlara dağıtmaya başladı. Türkiye ve dünya edebiyatından hikaye ve roman gibi kitapları buradan alan yurttaşlar, okuduktan sonra geri getiriyor. , ‘Al götür, oku getir’ ismiyle başlatılan kampanyanın büyütülmesi hedefleniyor.

“Kitapları dezenfekte ederek yurttaşların hizmetine sunduk”

Kampanya hakkında konuşan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Mahir Demir, proje kapsamında toplanan ve kullanılabilecek kitapların dezenfekte edilerek okunmak üzere yurttaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Demir, “ Daha önce başlattığımız kampanya kapsamında kullanılmayan evsel atıkları geri dönüştürülmek üzere toplamaya başladık ve karşılığında yurttaşlara temizlik ürünü hediye ettik. Çalışmalarımız devam ederken kağıt karton gibi atıkların yanı sıra kitapların da getirildiğini gözlemedik. Arkadaşlarımız Atık Toplama Merkezi’ni incelerken çeşitli kitaplar buldu. Hikaye, roman gibi okunabilecek onlarca kitap topladık. Tekrar kullanılabilecek kitaplar bunlar. Bunları dezenfekte ederek ayırdık ve okuyabilmesi için vatandaşların hizmetine sunmaya başladık. ’Al götür, oku getir’ şeklinde bir kampanya başladık. Gençler bu sayede bizlere uğrayarak okumak istedikleri kitapları alabilirler.” Dedi.

“Kitap ihtiyacı olan gençler kampanyadan yararlanabilir”

Kampanyanın büyümesini hedeflediklerini aktaran Demir,  bir de çağrıda bulundu, “ Maalesef kentimiz kitap okuma oranının düşük olduğu yerlerden. Doğayı korumak için başlattığımız Sıfır Atık Projesi’nin kapsamını genişleterek bu kültürel bir adım attık. Yurttaşlarımız okudukları kitapları bize ulaştırabilir karşılığında para puan kazanabilirler. Kitap alamayan gençlerimiz de bu durumdan yararlanırlar. Kitap ihtiyacı olan gençler Sıfır Atık Müdürlüğümüze uğrayarak bizden ödünç kitap alabilirsiniz. “ diye konuştu.

Sonraki hedef köy okulları

Demir, kampanyanın büyümesi durumunda ilçedeki kırsal mahallelerde bulunan okul kütüphanelerine de kitap bırakmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: BÜLTEN-EDREMİT BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.