Van’da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle iftar programı düzenlendi

Van’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi aileleri için iftar programı düzenlendi.

Van’da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle iftar programı düzenlendi
VAN
Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-

Uygulama Otelinde düzenlenen iftar yemeğine Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk, Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi ile birlikte il protokolü katıldı.
Programda konuşan Vali Balcı, “Çok kıymetli şehit ailelerimiz, gazi ailelerimiz, gazilerimiz, çok saygıdeğer hanı efendiler, beyefendiler, kıymetli gençler, sevgili çocuklar, hepinizi sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum, iyi akşamlar diliyorum. Öncelikle Ramazan’ınız mübarek olsun, hayırlı iftarlar diliyorum. Bugünün ayrı bir güzelliği ve önemi var. Hem şehit aileleri, hem kamu kurum temsilcileri ile sivil toplum kurumları, hem de iş dünyası olarak bir araya geldik. Ayrıca bugün 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin kutlama günü. Ben bu vesileyle şunu ifade etmek istiyorum. Başta Çanakkale Savaşı’nın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Rahmeti rahmana kavuşan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak, memleketimizde, ülkemizde ezanımız okunuyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa bunu şehitlerimize borçluyuz. Şehit ailelerinin fedakârlığına borçluyuz. Gazilerimize borçluyuz. Dolayısıyla devlet olarak şehit ailelerimiz ve gazi ailelerimiz, gazilerimiz milletimizin baş tacıdır. Devletimiz her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındadır. Bütün imkânlarını, kapasitesini olanaklarını onların problemlerini çözmek için kullanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık, afiyet diliyorum” dedi.


İftar yemeği, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından yapılan dua ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.