Van’da camiler çocuklarla daha güzel!

Yaz Kur’an Kursları bugün itibari ile başladı. Van’da çocuklar cami ve Kur’an kurslarına yoğun ilgi gösterdi.

Van’da camiler çocuklarla daha güzel!
VAN
Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene açılan Yaz Kur’an Kursları bu yıl da büyük bir heyecan ve mutlulukla açıldı. Van’da yüzlerce cami ve Kur’an kursu ilk günden çocuk sesleri ile doldu.

Bu yıl 7 hafta sürecek Yaz Kur’an kursları, 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında açık olacak. Kurslarda Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, Peygamber Efendimizin hayatı gibi dini derslerin yanı sıra çeşitli etkinlik ve programlar da yapılacak.

“İlk günden ilgi çok yoğun”

Konuyla ilgili konuşan Yeni Nurşin Cami İmam Hatibi Kasım İlbay, yaz Kur’an kursunun hayırlı olmasını diledi. Kursların toplam 7 hafta süreceğini ifade eden İlbay, “Yeni Nurşin Caminde 5 görevlimizle beraber bu görevi sürdüreceğiz. Her yaz kursunda olduğu gibi bu yaz da Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, ahlak ve etkinlik dersleri olmak üzere günlük 4 saat ders görecekler.  Bu yılın ilk gününde ilgi çok yoğun, ikinci günde daha fazla bir kalabalık olacaktır. Buradan anne ve babalara sesleniyoruz; çocuklarınızı mutlaka camilere gönderin” dedi.

“Büyük güzel bir camimiz var”

İmam Hatibi Musa Süslü ise Büyük bir alana sahip olan Yukarı Nurşin Camii’nde farklı gruplar halinde dersler verildiğine dikkati çekerek “Büyük güzel bir camimiz var, avlumuz geniş. Aynı zamanda bizim camide erkekler için cami içerisinde ders veriyoruz, kızlar için aşağıda Kız Kur’an kursumuz var, caminin altında bizim gençlik merkezi dediğimiz bir bölümümüz var orada da 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz var, caminin ön tarafında da hafızlık Kur’an kursumuz var. Bizim burada tabi ki birinci dersimiz Kur’an-ı Kerim. Sabah öğrencilerimiz geldiklerinde Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz ondan sonra teneffüs veriyoruz ardından dinimi öğreniyorum kitabından dini bilgiler dersleri hemen sonra da cami ortamına uygun oyunlar oynatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Velilere önemli çağrı

Velilere çağrıda bulunan Süslü, “Tabi ki velilerimize şunu söylemek istiyorum, nasıl çocuklarımızı sabah erkenden kaldırıp okula götürüyorsak veya bir spor okuluna nasıl götürüyorsak, önemsiyorsak aynı şekil de velilerimizden istirhamımız önemsesinler bu işi. Sabah erkenden çocuklarını kaldırıp kahvaltılarını yaptırsınlar. Önemsesinler ki çocuklar da değer görsün daha verimli olur diye düşünüyorum.” diye belirtti.

Yaz Kur’an kurslarına katılan minikler ise kursta Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yanı sıra, akranlarıyla çeşitli oyunlar oynadıklarını ve etkinliklere katıldıklarını söyledi.

 

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.