Van’da camide kurulan “Çocuk market” ile çocuklara cami sevgisi aşılanıyor

Van’da camide kurulan “Çocuk market” ile çocuklara cami sevgisi aşılanıyor
VAN
Yayınlama: 20.03.2024
A+
A-

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Hacı Hüseyin Camii’nde hayata geçirilen “Çocuk market” uygulaması, çocukların camiye heyecanla gelmelerine ve camiyi sevmelerine vesile oluyor.

Diyanet işleri Başkanlığına bağlı Hacı Hüseyin Camii’nde, birçok camiye örnek olacak bir uygulama başladı. Cami Müezzini Muhammet Furkan Erten’in girişimleri ile camide “Çocuk market” açıldı. Bu mini markete cami cemaati ve hayırseverler tarafından çocukların hoşuna giden çeşitli yiyecek ve içecekler bırakıldı. Camiye gelip namaz kılan çocuklar bu marketten istediği yiyeceği alıp afiyetle yiyebiliyor.

Ramazan ayından önce başlayan uygulama, Ramazan ayında da devam ediyor. Teravih namazından sonra bir araya gelen çocuklarla kısa bir hadis dersi yapılıyor. Kısa bir hasbihalden sonra Müezzin Muhammet Furkan Erten’in “ Hadi Teravih trenine” direktifi ile arka arkaya sıralanan çocuklar salavatlar eşliğinde “Çocuk market”e gidip istediği yiyeceği ve içeceği alabiliyor. Çocuklar ayrıca evlerinden getirdikleri küçük toplarla camide koşup eğlenebiliyorlar. Bu sayede çocuk camiyi daha çok seviyor ve sayıları her gün artıyor.

 “BU UYGULAMA ÇOCUKLARIN CAMİYE GELMESİNE VESİLE OLDU”

Camide hayata geçirilen uygulama hakkında konuşan Hacı Hüseyin Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Furkan Erten, bu uygulamayı İstanbul’da gördüğünü belirterek, “İstanbul’da okurken oradaki hocalarımızın hizmetlerini görüyorduk. Buradaki camimizde de neden olmasın dedik. Ramazan’dan önceki dönemlerde ‘Çocuk market’ kurduk. Bu market, çocuklar camiye geldiğinde onlara verilen ikramdan etkilenmelerine ve bir daha camiye gelmelerine güzel bir vesile oldu” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ BOŞ GİTMESİN İSTİYORUZ”

“Çocuk market” uygulamasına Ramazan ayında da devam etiklerini dile getiren Erten, “Çok güzel bir talep oldu, cemaatimiz tarafından da çok güzel karşılandı. Teravih namazı bittikten sonra çocuklarımıza “Hadi mihraba, hadi Teravih trenine”  değince, çocuklarımız mihraba geliyorlar. Çocuklarımız boş gitmesinler istiyoruz. En azından bir hadis öğrensinler istiyoruz. Az da olsa kısa hadislere değinerek, akıllarında kalmalarını sağlıyoruz. Çocukların aklında güzel şeyler bırakmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 “CAMİ-ÇOCUK BULUŞMASI ÇOK GÜZEL BİR HAVADA GEÇİYOR”

Erten, “Hadisi anlattıktan sonra biraz hasbihal ediyoruz. ‘Teravih treni’ değince vagon ve lokomotif olarak güzel bir “Teravih treni” kuruluyor. Salavat eşliğinde camiyi dolaşarak, camiyi inleterek camimizde kurduğumuz ‘Çocuk market’ten hayırseverlerin desteği ile aldıkları ikramlarla çok güzel zaman geçiriyorlar. Cemaatimiz camiden çıktıktan sonra bunu yapıyoruz. Cami onlara kalıyor. Cami onlara kaldığı için evlerinden getirdikleri küçük toplarla burada koşabiliyorlar, top oynayabiliyorlar. Bu da onlar için güzel bir fırsat oluyor ve cami-çocuk buluşması çok güzel bir havada geçiyor. Bu havayı hem cemaatimiz hem de çocuklarımızın aileleri görebiliyor. Çok güzel bir işe vesile olduk düşüncesi ile bunu kurduk Rabbim hakkıyla hizmet edebilmeyi bizlere nasip eylesin” diye konuştu.

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.