Van’da bit ve pire istilasına uğrayan Saray ve Özalp’ta ilaçlama çalışmaları

Van Büyükşehir Belediyesi, bit, pire ve sivrisinek sorunlarının yoğunca yaşandığı Özalp ve Saray ilçelerine bağlı birçok mahallede ilaçlama çalışması başlattı.

Van’da  bit ve pire istilasına uğrayan Saray ve Özalp’ta ilaçlama çalışmaları
VAN
Yayınlama: 09.08.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Son günlerde artan sıcaklar, birçok mahallede bit, pire ve sivrisinek sorununa ilişkin şikayetlerin artmasına neden oldu. Bu sorunların yaygın olduğu Özalp ve Saray ilçelerine bağlı çeşitli mahallelerde, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ilaçlama çalışması başlattı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın talimatıyla, ilçelere gönderilen ilaçlama ekipleri, mahalle içinde bulunan ahırlara yakın alanlar ile evlerin önündeki bahçeleri kapsamlı bir şekilde ilaçladı.

Bu çalışmalar sayesinde, bit, pire ve sivrisinek sorunlarının yoğun olduğu mahallelerde bu sorunların büyük ölçüde giderildiği öğrenildi.

 

Yapılan ilaçlama çalışmaları sayesinde bit, pire ve sivrisinek sorunlarının azalmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, bu hizmetlerin sağlıklarını koruma açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile ilaçlama ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Kaynak: BÜLTEN- VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.