Van’da bayram yoğunluğu

HABER MERKEZİ Van’da Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Berber, terziler, bilemeciler, tatlıcılar ve diğer esnaf bayram mesaisine kaldı. Van’ın cadde ve sokaklarında bayram heyecanı ve alışveriş telaşı yaşanıyor....

Van’da bayram yoğunluğu
VAN
Yayınlama: 03.07.2023
A+
A-

 

HABER MERKEZİ

Van’da Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Berber, terziler, bilemeciler, tatlıcılar ve diğer esnaf bayram mesaisine kaldı.


Van’ın cadde ve sokaklarında bayram heyecanı ve alışveriş telaşı yaşanıyor. Gece geç saatlere kadar devam eden bayram yoğunluğu esnafı ve seyyar satıcıları mutlu ediyor. Önceki bayramlara göre alım gücü azalan vatandaşlar her şeye rağmen bayram alışverişini yapıyor.


Kurban Bayram’ında özellikle bilemecilerde yoğunluk yaşanırken tatlıcılar, berberler ve terzilerde de yoğunluk gözlemleniyor.


Bilemeciler fazla mesaiye kaldı
Bayramda kurban kesecek olanlar için gerekli olan bıçak ve satırlarını biletmek için bilemecilere gelen vatandaşların bıçak ve satırlarını bayram sabahına yetiştirmek için fazla mesai yaşıyor.
“Tıraşınızı son anlara bırakmayın”
Saç ve sakal tıraşının son anlara bırakılmaması gerektiğini belirten berberler ve kuaförler, son anlara kalan tıraşlardan istenilen sonucun alınamadığına dikkat çekti.


“Tatlı satışları nispeten azaldı”
Kurban Bayramı’nda tatlıdan ziyade et tüketimi olduğuna dikkat çeken tatlıcılar, Ramazan Bayramı kadar olmasa da tatlı satışlarının devam ettiğini belirttiler.
Terziler ellerindeki işi yetiştirmeye çalışıyor
Bayramı yeni aldığı elbiseleri giyerek geçirmek isteyenler uzun ve geniş olan elbiselerini uygun hale getirmek için terzilerin yolunu tuttu. Terziler de berberler gibi bayram sabahına kadar çalışmaya devam edecek.

Kavurmaları baharatçılar tatlandıracak
Bayramda pişirilen etleri lezzetlendiren baharatları almak için baharatçılara gelen vatandaşlar, pul biber, kimyon, karabiber ve çeşitli baharatları satın alıyor.
Ayrıca en uygun fiyata bayram alışverişini yapmak isteyen vatandaşlar, pazar yerlerinde ve seyyar satıcılarından alış veriş yapıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.