Van’da balık yemek lüks oldu

Son günlerde balık fiyatlarındaki artış, balık tezgâhlarındaki hareketliliği yavaşlattı.

Van’da balık yemek lüks oldu
VAN
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

Fiyat artışlarından sadece vatandaş değil, balıkçılarda çok ciddi etkilendi. Özellikle mazota gelen zamların ardından balıkçı tekneleri denize açılamaz oldu. Denize açılan balıkçı teklerindeki sayı da azalınca hem balık çeşitliliği azaldı hem de balık fiyatları arttı.
Balık satışların eskisi gibi olmadığını söyleyen Balıkçı Agit Sağlam, “Balık sezonundayız. Eski satışlar maalesef yok. Biz de idare etmeye çalışıyoruz” dedi.


“VAN’DA BALIK HALİ YOK”
Van’da balık hallerinin olmadığını söyleyen Balıkçı Suat Kütük ise bu durumun satışları etkilediğini belirterek, ”Şuan bir balık halimiz bile yok. Olsaydı belki durum böyle olmazdı. Fiyatlar yüksek olduğundan dolayı balık satışlarımız yok. Enflasyon yükseldikçe iş de olmuyor. Sadece 6 ay çalışıyoruz ama bu yıl 6 ayımız boş geçecek. Fiyatı en düşük balık inci kefali, 50 liradan satılıyor. Hamsi-istavrit 80 lira, palamut 150 lira Çupra ve levrek 210 lira, alabalığı da 150 TL’den satıyoruz. Parası olan vatandaş için fiyatlar sorun değil ama parası olmayan vatandaşlar yiyemiyor” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.