Van’da artan trafik kazaları nasıl önlenir? İşte cevabı…

Van’da son zamanlarda meydana gelen trafik kazalarına dikkat çeken Van Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Sertaç Kütükoğlu, kentin muhtelif yerlerinde yapılması gereken alt geçitlere vurgu yaptı.

Van’da artan trafik kazaları nasıl önlenir? İşte cevabı…
VAN
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Van’ın trafik sorunu kentte yaşayanları canlarından bezdirmiş durumda. Sabah ve akşam saatlerinde oluşan yoğun araç sirkülasyonu özellikle İpekyolu Caddesi’nde trafik kazalarına sebep olmaktadır. İpekyolu Caddesi başta olmak üzere trafik yoğunluğunun oluştuğu caddelerde yıllardır vaat edilen ama bir türlü gerçekleştirilmeyen alt ve üst geçitlerin yapılmasıyla kazaların önüne geçilebilir.

Van’da meydana gelen trafik kazalarının nedeni ve çözüm yolu hakkında açıklama yapan Van Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Sertaç Kütükoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Van’da trafik kazaların artmasının sebepleri, Kaza yapılmasının sebebi ve aynı yerlerde olması alt geçitlerin olmamasıdır. Eğer bunlar yapılırsa kazalar azalır.

1-Havaalanında alt geçit şart,

2-eski karayolların kavşağına alt geçit şart,

3-eski köy hizmetleri üzerine alt geçit şart,

4-Beşyola üst geçit yol şart,

5-Otomobil sanayinin oraya alt geçit şart.

Bunlar yapılırsa Allah’ın izniyle kazalar azalır. Nasıl Diyarbakır’da alt geçitler varsa ve trafiğin akışını rahat sağlamışlarsa Van ilimize de yapılırsa akış sağlanır.

İkincisi yakın mesafede olan insanlar yürüyerek işe gidilecek olan yerlere arabasıyla gidiyor. Yürüyüş yapın, sağlıklı olun.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.