Van’da açık alanda satılan gıda ürünleri tehlike saçıyor

Van’da sokak aralarında ve açık alanlarda satılan gıda ürünleri insan sağlığını tehlike atmaya devam ediyor. Lokum, kuruyemiş ve daha birçok gıda ürünü Van’ın bazı ara sokaklarında...

Van’da açık alanda satılan gıda ürünleri tehlike saçıyor
VAN
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

Van’da sokak aralarında ve açık alanlarda satılan gıda ürünleri insan sağlığını tehlike atmaya devam ediyor.

Lokum, kuruyemiş ve daha birçok gıda ürünü Van’ın bazı ara sokaklarında satılıyor. Üstü açık satılan ürünler tehlikeye davetiye çıkartıyor. Yolda kenarında ve açıkta satılan ürünler toplum sağlığını tehlikeye sokuyor.

“AÇIKTA SATIŞ YAPMAK YASAKLANSIN”

Açık alanda ve denetimden uzak, hijyenik olmayan yerlerde satılan gıda ürünlerinin insan sağlığını tehlikeye attığını belirten Sibel Kırbaş “Halk sağlığı hiç düşünülmüyor. Maalesef vatandaş da kendi sağlığını düşünmüyor ve ucuz diye bu gıdalardan alıp tüketiyorlar. Özellikle çocukların bu ürünleri tüketebileceğini düşünmek çok kötü bir durum.  Bunları denetleyen hiç kimse yok maalesef. İnsan sağlığını tehdit eden bu sorunun çözümü konusunda esnafımızdan ve yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.  Sokakta satılacak ürün var satılmayacak ürün var. Lokum, kuruyemiş, çikolata, ekmek, baklava, bisküvi lokum bunlar sadece birkaçı. Daha birçok ürün açıkta satılıyor. Halkın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yok. İnsan sağlığı açısından acilen harekete geçilmeli. Bu şekilde hastalıklara davetiye çıkarıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.