Van’da 70 yıldır küreklerle açılan toprak kanal iş makinesi ile temizlendi

Van’ın İpekyolu ilçesi Kıratlı (Lamizgirt) mahallesinde 70 yıldır yurttaşların kendi imkânlarıyla temizlediği sulama kanalı, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucu tarıma kazandırıldı.

Van’da 70 yıldır küreklerle açılan toprak kanal iş makinesi ile temizlendi
VAN
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda geçmiş yıllarda insan gücüyle açılan ancak zamanla içerisinde yabancı maddelerin birikmesi ya da yabani otların kontrolsüz büyümesi sebebiyle bakımsızlıktan atıl hâle gelen toprak sulama kanallarının temizliğini yaparak kullanıma kazandırıyor.

Bu kapsamda İpekyolu ilçesine bağlı Kıratlı Mahallesi’nde de 70 yıldır mahalleli tarafından kendi imkânlarıyla küreklerle açılan kanal, son yıllarda tamamen işlevini kaybetti. Bu yıl yağış miktarıyla yeniden su seviyesinin yükseldiği bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan yurttaşların Büyükşehir Belediyesine başvurması üzerine harekete geçen ekipler, kanalda çalışma başlattı. 2 kilometre uzunluğundaki kanaldaki birikintiler temizlenerek suyun bölgedeki 5 bin dekar araziye ulaşımı sağlandı.

Konu ile ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Metin Astan, çalışmalardan ötürü emeği geçenlere teşekkür etti. Muhtar Astan, “70 yıldır mahalleli kendi imkânlarıyla toplanıp, küreklerle kanalı temizliyorduk. Son zamanlarda da suyun akışı arazilerimize neredeyse hiç olmuyordu. Durumumuzu Büyükşehir Belediyesine bildirdik. Başta Eşbaşkanlarımız Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmayla birlikte su daha verimli bir şekilde arazilerimize ulaşacaktır. Arazilerimizde yonca, korunga, arpa, buğday ve mısır ekebiliyoruz. Uzun yıllardır su sıkıntısı olduğu için şeker pancarı ekemiyorduk. Bu sene inşallah onu da ekeceğiz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.