Van’da 451 yerleşim yolu ulaşıma kapandı

Van’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 451 yerleşim yolu ulaşıma kapandı.

Van’da 451 yerleşim yolu ulaşıma kapandı
VAN
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 3, Başkale’de 22, Çaldıran’da 41, Çatak’ta 99, Erciş’te 84, Gevaş’ta 1, Gürpınar 111, Muradiye 26, Özalp’ta 52 ve Saray ilçesinde 12 olmak üzere toplam 451 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yapılan açıklamada, Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olması beklendiği belirtildi. Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredeceğinin belirtildiği açıklamada, rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
ÇIĞ UYARISI
Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.