Van’da 4 mahallenin sulama ihtiyacını karşılayan göl onarıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, Muradiye ilçesi sınırlarında yer alan Süphan Gölü’nde onarım çalışmasıyla sızmaları giderdi. Göl, dört mahallenin sulama ihtiyacını karşılıyor.

Van’da 4 mahallenin sulama ihtiyacını karşılayan göl onarıldı
VAN
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Bu yıl artan yağışlar ile birlikte verimli bir tarım sezonu hedefleyen çiftçilerin üretim faaliyetlerine katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 13 ilçe ve merkezde tarımsal ve hayvansal sulama konularında sorun yaşayan çiftçileri destekleyen Büyükşehir Belediyesi, tahribata uğrayan ve çiftçilerin yeteri kadar verim alamadığı sulama sistemlerinde de bakım onarım çalışmalarını arttırdı.

Muradiye ilçesine bağlı Adaklı, Beydoğan, Yumaklı ve Uluşar mahallelerinin arazi sulamada faydalandığı Süphan Gölü etrafında da artan yağışlarla birlikte hasar oluştu. Ciddi su kaybının yaşandığı göl etrafında çalışma başlatan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, yaklaşık 3 günlük bakım, onarım çalışmasının ardından göl etrafındaki su sızıntısını giderdi. Dört mahallenin tarımsal sulama ihtiyacını gideren ekipler, bölgede toplam 6 bin dekar alanı yeniden suyla buluşturdu.

Göldeki su kaybının ve oluşan tahribatı kısa sürede gideren Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür eden mahalle sakinleri, suyun arazilere ulaşması ile yeniden verimli üretim yapabilecek.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.