Van’da 2 bin öğrenciye burs, bin 500 aileye ‘Sosyal Kart’ verilecek

Van Büyükşehir Belediyesi kentte yeni bir sosyal belediyecilik atağı yaparak, öğrenciler başta olmak üzere dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi aileler için kapsamlı bir çalışma başlattı. Yürütülen çalışma sonucunda 2 bin öğrenciye burs vereceğini duyuran belediye, ayrıca ilk aşamada bin 500 ihtiyaç sahibi aileye “Sosyal Kart” verecek.

Van’da 2 bin öğrenciye burs, bin 500 aileye ‘Sosyal Kart’ verilecek
VAN
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli başlıklarından biri olan çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sağlama noktasında örnek bir çalışma yürüten Van Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta Van nüfusuna kayıtlı olup, il dışında eğitim gören 2 bin üniversite öğrencisine 9 ay buyunca ayda 4000 TL eğitim desteği verecek. İl dışından gelip Van’da eğitim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine de yurt desteği verilmesi ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kreş desteği de sağlayacak olan Belediye, ayrıca kurum personelinin çocuklarına da kreş desteği verecek.

İhtiyaç sahibi 1500 aileye sosyal kart

Kentteki derin yoksulluk da etkin olarak mücadele eden Büyükşehir Belediyesi, ekonomik anlamda dezavantajlı durumda olan ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olacak. Sosyal hizmet ekiplerinin saha çalışmaları ile yerinde tespiti yapılan çok sayıda ihtiyaç sahibine düzenli olarak gıda kolisi ve nakdi yardımda bulunan Belediye, yapılacak tespitler neticesinde ilk aşamada bin 500 ihtiyaç sahibi aileye “Sosyal Kart” verecek. Bu sayede yurttaşların kendi ihtiyacı olan ürünlere ulaşmaları sağlanarak, ekonomik anamda ailelere katkı sağlayacak.

Çorba ikram noktaları artırılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin halka dokunan çalışmalarından biri de sıcak çorba ikramı olacak. Özellikle hastane önlerinde gerçekleştirilen çorba ikramı, kentteki iki cezaevi önünde de yapılacak. Bu sayede cezaevlerindeki yakınlarını ziyaret eden yurttaşlara bu hizmet sunulmuş olacak. 5 noktada günlük olarak binlerce kişiye ücretsiz çorba ikramında bulunacak olan mobil çorba dağıtım araçları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Fakültesi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İpekyolu Ek Binası, Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu kavşağında dağıtım yapacak.

Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren aşevi de günlük olarak binlerce yurttaşın evlerine sıcak yemek dağıtacak. Yine il dışından tedavi amaçlı Van’a gelen misafirlerin konakladığı misafirhanede de benzer şekilde yemek dağıtımı yapılacak.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.