​Van YYÜ’de “Sanat Eğitimi ve Geleceği Sempozyumu” düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından, 30. yıl dönümü vesilesiyle “Sanat Eğitimi ve Geleceği Sempozyumu” gerçekleştirildi.

​Van YYÜ’de “Sanat Eğitimi ve Geleceği Sempozyumu” düzenlendi
VAN
Yayınlama: 27.10.2024
A+
A-

Etkinlikte eğitimciler, sanatçılar ve araştırmacılar bir araya gelerek sanat eğitimindeki yenilikçi yaklaşımlar ve geleceğe yönelik vizyonları tartıştılar.

Sempozyumun açılışı, Quartet grubu eşliğinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı ve ardından kısa bir müzik dinletisiyle devam etti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Prof. Dr. Serap Yükrük tarafından kısa bir slayt gösterimi ile tanıtıldı.

Açılış konuşmaları için sahneye davet edilen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kayri, sempozyumda sanat eğitimi alanında 20’ye yakın yüz yüze ve 22 çevrimiçi bildirinin sunulacağını vurgulayarak geçmişin önemine dikkat çekti. Kayri, tarihini bilmeyen bir bağlamın sürekli eksik kalacağını ifade ederek, kökleriyle bütünleşik olmayan bir sürecin kurumsal dönüşüm gerçekleştiremeyeceğini belirtti. 1880’li yıllarda Sanâyi-i Nefîse Mektebi olarak Türk dünyasına dâhil olan sanat eğitiminin bu dönüşüm sürecinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Daha sonra Türk Dünyası Güzel Sanatlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, ülkemizde resim ve müzik eğitiminin kısa bir tarihçesini paylaştı. Sunumunda sanat eğitiminin toplumsal değerleri, gelecekteki hedefleri ve toplum üzerindeki etkilerini vurguladı. Prof. Dr. Nilgün Sazak, müzik eğitimini geçmişten günümüze özetleyen bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından sanat eğitiminin ülkemizdeki sorun alanlarının tartışılacağı panel oturumlarına geçildi. 23-25 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen sempozyum çerçevesinde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Mahire Bal Sergi Salonu’nda davetli karma sergisi gerçekleştirildi. Bu önemli etkinlikte sanatseverler bir araya gelirken çeşitli müzik etkinlikleri de düzenlendi.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.