Van Valisi Balcı ilde devam eden spor yatırmalarını yerinde inceledi

Van Valisi Ozan Balcı, Van için önemli bir yere sahip olan spor yatırımlarını ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Balcı, yetkililerden bilgi aldı.

Van Valisi Balcı ilde devam eden spor yatırmalarını yerinde inceledi
VAN
Yayınlama: 25.11.2023
A+
A-

Van ili, sahip olduğu genç nüfus potansiyeli ile ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak pozisyondadır. Doğru şekilde yönlendirilecek bu gençlik sayesinde ilin makus tarihi değişebilir, ülke ve dünya çapında başarılara imza atılabilir. Bunu yolu da ilde yapılacak yatırımlardan geçiyor. Van’da son yılarda özellikle spor anlamında ciddi yatırımlar yapılıyor.

İPEKYOLU SPORCU FABRİKASI
İpekyolu ilçesinde yapımı devam eden Sporcu Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Vali Balcı, içerisinde 5 adet spor salonu, basketbol sahası, voleybol sahası, boks, halter, güreş alanları ve sosyal donatıların bulunduğu sporcu fabrikasının, kentin spor altyapısına büyük katkı sağlayacağını belirterek, kısa zamanda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

DENİZCİLİK LİSESİ
İpekyolu Caddesi üzerinde yapımı devam eden Denizcilik Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Balcı, 24 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli yurt, gemi yapım ve tamir atölyesinden oluşan okulun inşaatının son durumu hakkında bilgi alarak çalışanlara kolaylıklar diledi.

ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ
Özel Eğitim Kampüsüyle engelli çocuklara destek olunacağını belirten Vali Balcı, İpekyolu Caddesi üzerindeki Özel Eğitim Kampüsünde incelemelerde bulundu. Vali Balcı “Kampüs içerisinde engelli çocuklar için anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ile lise var. Engelliler ve ailelerinin hayatlarına, yaşamlarına dokunmaktan, onlara destek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

BÖLGENİN İLK SOSYAL HİZMET KAMPÜSÜ HIZLA TAMAMLANIYOR
Vali Balcı, binaların hızla yükseldiği bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsünde incelemelerde bulunarak yüklenici firma sahibinden bilgi aldı.

Kampüsün tamamlanmasıyla engelliler ve ailelerinin yükünü hafifleteceğini belirten Vali Balcı, “Engelli ailelerini çok önemsiyorum. Onların dertleriyle dertleniyoruz. Engelli çocuklarımız, insanlarımız, engelli ailelerimizin yükünü almak, onlara yardımcı olmak için çok güzel bir yatırım yapıyoruz. Sosyal Hizmet Kampüsü içerisinde aktif yaşam merkezi, engellilerin meslek kazanacağı alanlar, ağır mental ve zihinsel engelliler için rehabilitasyon merkezleri bulunuyor” dedi.
Vali Balcı, Edremit Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda da incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.