Van valiliğinden kuvvetli rüzgâr uyarısı!

Van Valiliği Van ve çevre iller için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yaparak, tedbirli olunması ikazında bulundu. Van Valiliğinden yapılan uyarıda, şu ifadeler kullanıldı: “Van’ın güney ilçeleri...

Van valiliğinden kuvvetli rüzgâr uyarısı!
VAN
Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-

Van Valiliği Van ve çevre iller için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yaparak, tedbirli olunması ikazında bulundu.

Van Valiliğinden yapılan uyarıda, şu ifadeler kullanıldı:

“Van’ın güney ilçeleri ve Hakkâri’de yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren, Bitlis’in güney ilçelerinde Cuma gününden itibaren kuvvetli güneyli ve batılı rüzgârların (40-60 km/sa) etkili olması tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgârın zaman zaman etkisini artırarak yüksek kesimlerde fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Bölge genelinde beklenen kuvvetli rüzgâr (40-60 km/sa) ve fırtınanın (50-80 km/sa) etkisiyle kar erimesi beklendiğinden Çığ Tehlikesi bölge için devam etmektedir. Lodosla birlikte baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, kar savrulması ve kar sürülmesi meydana gelebileceğinden (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.