Van Valiliği uyardı! Kar yağışı bekleniyor

Van Valiliği uyardı! Kar yağışı bekleniyor
VAN
Yayınlama: 08.03.2024
A+
A-

Van Valiliği, Van ve bölge illerinde Cumartesi (Yarın),  karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiği belirtildi. Yağışların Pazar gününe kadar devam edeceği ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkâri, Van’ın kuzeyi ve güneyinde başlaması beklenen yağmur ve karla karışık yağmurun akşam saatlerine doğru sıcaklıkların düşmesiyle karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi beklendiği belirtilerek, yağışın akşamın ilerleyen saatlerinden itibaren Van merkez ve çevresinde de görüleceği tahmin edildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yağışların Muş, Hakkâri ve Van’ın kuzey ilçelerinde (Çaldıran, Erciş, Muradiye) cumartesiyi pazara bağlayan gece saatlerinden pazar sabah erken saatlere kadar aralıklı olmak üzere kuvvetli, yükseklerde ise yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Yağışların pazar akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenmektedir.

Yağış anında zaman zaman kuvvetli rüzgâr, yükseklerde rüzgârla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.