Van Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesi kapsamında Van’ın 5 ilçe kaymakamı değişti.

Van Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş kimdir?
VAN
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Van’da görevli Tuşba Kaymakamı Furkan Duman Çorum Osmancık Kaymakamı olarak atandı. Çorum’un yerine ise Çanakkale’nin Yenice Kaymakamı Musa Göktaş atandı. Peki, Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesi kapsamında Tuşba, Bahçesaray, Başkale, Çatak ve Çaldıran kaymakamları değişti.

Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan Çaldıran Kaymakamı olarak, Çanakkale Yenice Kaymakamı Musa Göktaş Tuşba Kaymakamı olarak, Balıkesir Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun Bahçesaray Kaymakamı olarak, Erzurum Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan Başkale Kaymakamı olarak ve son olarak Kars Akyaka Kaymakamı Kadir Kılıç Çatak Kaymakamı olarak Van’a atandı.

VAN TUŞBA KAYMAKAMI MUSA GÖKTAŞ KİMDİR?

5 Mayıs 1985 Sakarya doğumlu olup aslen Ankara/Kızılcahamam nüfusuna kayıtlı Musa Göktaş, ilk ve orta öğrenimini Çankırı’da tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2007 yılında mezun olan Göktaş, Birleşik Krallık (İngiltere) Portsmouth Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında akademik çalışma yapmıştır. Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunu 2019 yılında tamamlamış, Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası Dil Öğrenme Merkezinde eğitim alarak İngilizce Yabancı Dil Diploması almaya hak kazanmıştır.

Çalışma hayatına 2008 yılında başlayan, Sosyal Güvenlik Kurumunda Denetmen ve ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Müfettiş olarak görev yapan Göktaş, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan yarışma sınavlarını kazanarak Mülki İdare Amiri olmuştur. Bolu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine başlamış; Bolu’da İl Merkez stajını, Ankara Beypazarı ve Manisa Kula ilçelerinde Refiklik stajını, Ankara’da Mülkiye Müfettişliği Refiklik stajını tamamlamıştır. Bakanlık Merkez stajı kapsamında Ankara’daki yabancı dil eğitiminden sonra Birleşik Krallık (İngiltere) Portsmouth Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında akademik çalışma yapmış, İngiliz idari sistemi hakkında incelemelerde bulunarak yurtdışı stajını tamamlamıştır.

Çankırı/Kurşunlu ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunan Göktaş, kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayarak, Çankırı ili Eldivan İlçesine atanmıştır. Eldivan Kaymakamlığına müteakip Artvin ili Şavşat Kaymakamlığına ardından da 14 Temmuz 2020 tarih ve 31185 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Çanakkale Yenice Kaymakamlığına atanmıştır. Son yayımlanan kararname ile Tuşba Kaymakamlığı’na atanan Göktaş’ın önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Denetmeni Nazan Göktaş ile evli olup Mustafa Erdoğan ve Ayşe Ferah adlarında iki çocuğu bulunan Musa Göktaş, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.