Van Ticaret Borsasından Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı!

HABER. NECDET TAM Van Ticaret Borsası tarafından yapılan paylaşımda, kurbanlık hayvan alınırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulunuldu. Kurban Bayram’ına sayılı günler kala, kurbanlık hayvanlarla ilgili...

Van Ticaret Borsasından Kurban Bayramı öncesi önemli uyarı!
VAN
Yayınlama: 21.06.2023
A+
A-

 

HABER. NECDET TAM

Van Ticaret Borsası tarafından yapılan paylaşımda, kurbanlık hayvan alınırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulunuldu.

Kurban Bayram’ına sayılı günler kala, kurbanlık hayvanlarla ilgili uyarı ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu yıl kurban fiyatlarında ciddi bir artış olduğu görülerken, yetiştiricilerin ve alıcıların dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahte para hakkında yetiştiricileri bilgilendirirken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ise satın alınacak kurbanlıların bütün özelliklerinin görülebileceği “TARIMCEBİMDE” mobil uygulamasının geliştirdiğini belirtti. Son uyarı da Van Ticaret Borsası’ndan geldi.

Van Ticaret Borsası’nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Dikkat..! Kurallara uyalım. Küpeli, kayıtlı ve veteriner hekim kontrollü kurban tercih edelim. Kurban satış ve kesim yerlerinden hizmet alalım. Kurbanlık şartlarına dikkat edelim. Mezbaha, profesyonel kasaplar ve uzman kişilerle çalışalım. Kesimde hayvana eziyet etmeyelim.” ifadeleri paylaşıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.