Van tarihi mekânları ile kendine hayran bırakıyor

Van’ın, doğal ve tarihi mekânları görenleri mest ediyor. Urartular başta olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kent; kilise, cami, kale ve daha birçok tarihi yapı ile tarihe ışık tutmaya devam ediyor.

Van tarihi mekânları ile kendine hayran bırakıyor
VAN
Yayınlama: 04.03.2024
A+
A-

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi’nde bulunan bin yıllık Altınsaç Kilisesi doğasıyla görenleri büyülüyor. Havarilerden Aziz Thomas’a ait kutsal eşyaların saklanması amacıyla 11’inci yüzyılda inşa edildiği bilinen St. Thomas Ermeni Manastırı, 2 bin metre yükseklikte dağın zirvesinden Van Gölü’ne bakıyor. Manastır, ihtişamıyla göz kamaştırıyor.
Van Dijital Fotografçılık Kulübü Ekibi de Altınsaç Kilisesini fotoğraf karelerine taşıdı.


Fotoğrafçılık Kulübü Eğitmeni Murat Barın, “Dijital fotoğrafçılık kulübü olarak Gevaş Altınsaç kilisesini ziyaret ettik. Çok yoğun bir katılım var. Derslerimiz teorik ve pratik olarak devam ediyor. Her geçen gün fotoğrafçılık kurslarına ilgi büyüyor ve gelişiyor. Teorik derslerimiz Hacıbekir Kültür merkezinde devam etmektedir. Pratik derslerimiz ise her hafta Van’ın bir ilçesinde oluyor. Gezi ve dersler tamamen ücretsiz. Bu imkanları sağladığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.