Van Sahil Yolunda çalışmalar sürüyor

Van Sahil Yolunda çalışmalar sürüyor
VAN
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

Van Valisi Ozan Balcı, Sahil Yolundaki çalışmaları inceleyerek Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’den bilgi aldı.


Sahil yolundaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Vali Balcı, yol çalışmasındaki ekiplere de kolaylıklar diledi.


Van Büyükşehir Belediyesi’nin, mega projelerinden olan ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirecek, Sahil Yolu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında çalışmalar aralıksız sürüyor. Sahil Yolu’nda PMT serimi yapılırken, park alanında ise peyzaj çalışmaları yapılıyor.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı kentin en büyük park ve yeşil alan projesi olan 1.100 dönümlük rekreasyon alanında çalışmalarına devam ediyor. Tamamı Belediyenin işgücü ile yürütülen sahil yolunda park çalışmalarını da hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Ekipler, bir yandan yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarına devam ederken, bir yandan da 3 bin 500 metrelik ahşap yürüyüş yolu, seyir terasları ve dinlenme alanlarını inşa ediyor.


Vanlıları, Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturacak olan ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirecek olan mega projede; 30 metre genişliğinde sahil yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, aydınlatma, mescit ve tuvaletler yer alıyor.

 

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.