Van Milletvekili Kayatürk: Gazze için sesini çıkarmayanlar Kavala için seferber oluyor

Avrupa İnsan Hakları temsilcilerine sert tepki gösteren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk,  Siyonist işgal rejimi tarafından soykırıma uğrayan Gazze konusunda sessizliğe bürünen temsilcilerin Osman...

Van Milletvekili Kayatürk: Gazze için sesini çıkarmayanlar Kavala için seferber oluyor
VAN
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

Avrupa İnsan Hakları temsilcilerine sert tepki gösteren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk,  Siyonist işgal rejimi tarafından soykırıma uğrayan Gazze konusunda sessizliğe bürünen temsilcilerin Osman Kavala üzerinden Türkiye’yi tehdit ettiklerini söyledi.

Gürpınar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 100 kalıcı eserin tanıtım programında konuşan  AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Osman Kavala’yı savunan ve Türkiye’yi tehdit eden batılı ülkelerin Gazze’de işlenen soykırıma sessiz kalmasını eleştirdi.

Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilen tutuklu Osman Kavala üzerinden Türkiye’ye tehditler savuran  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa Parlamentoları ve Uluslararası İnsan Hakları savunucularının Siyonist İsrail’in uyguladığı soykırıma sessiz kaldığını belirten Kayatürk, şunları söyledi:

“Osman Kavala çıkarılmazsa Türkiye şu yaptırımlarla karşı karşıya kalacak hatta o kadar ileri gidiyorlar ki Osman Kavala’yı yargılayan hakim ve savcılar da Avrupa’da yaptırımlarla karşı karşıya kalacak diyorlar. Böyle bir durumda bir insanın hakkını, hukukunu tamam koruyabilirsiniz. Türkiye’nin bir yargısı var ve bu yargının nasıl işlediğini araştırabilirsiniz. Bu konuda konuşabilirsiniz. Ama Avrupa’da bu kararı alan iki parlamentonun Filistin’le alakalı bir karar aldığını gördünüz mü? Şu ana kadar sayılabilen aralarında bebekler, kadınların olduğu tamamı sivil 8 binin üzerinde insan paramparça edildi. Sekiz binin üzerinde insanların eli, kolu, bacakları, kafası koptu, bir yerlere fırladı. Bu parlamentolar bir karar çıkaramayacak kadar utanç içerisinde toplantılarını yapmaya devam mı edecekler. Bir tek insan için siz çıkıyorsunuz, tavsiye kararları alıyorsunuz, kararlar alıyorsunuz. Hatta bu kararların tavsiye kararından öte bir karar olduğunu söylüyorsunuz. Ama İsrail’in her türlü katliamı, her türlü zulmü, soykırıma varan bir şekilde insanların paramparça edildiğini ve neredeyse bütün Gazze’yi bir yere sıkıştırıp her gün ama her gün katliamlar meydana getirdiğini görüyorsunuz, kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. Ve bir tek karar bile almıyorsunuz. Sizin insan haklarınız bu mudur? Adaletiniz bu mudur? Demokrasi demekle bunu mu ifade ediyorsunuz? Batsın sizin insan hakları kararlarınız”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.