Van Kent Meydanı açıldı

Yıllardır meydan özlemi yaşayan, konserler, mitingler ve eğlence programlarında büyük sıkıntıların yaşandığı Van’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Van Kent Meydanı hizmete açıldı. Kentin kalbi konumundaki...

Van Kent Meydanı açıldı
VAN
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

Yıllardır meydan özlemi yaşayan, konserler, mitingler ve eğlence programlarında büyük sıkıntıların yaşandığı Van’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Van Kent Meydanı hizmete açıldı.

Kentin kalbi konumundaki Cumhuriyet Caddesinde bulunan 6580 metrekarelik alanda Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan meydan, konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek, ayrıca meydanda oturma alanları ve yeşil alan da bulunuyor. Yapılan ışıklandırma çalışmalarıyla meydan, gece etkinliklerinde de rahatlıkla kullanılabilecek.

Meydanın bitişiğindeki Park AVM’nin devasa duvarı ise Van’ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan resimlerle donatıldı. Ressamlar tarafından duvara Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Kedisi, Hüsrev Paşa Camii, Flamingo ve Van Balığı resimleri çizildi.

“İLİN SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Van Valisi Ozan Balcı, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kent meydanında incelemelerde bulundu. Vali Balcı, kent meydanının tamamlanarak vatandaşın kullanımına açıldığını söyledi.

Vali Balcı; konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabileceğini ayrıca alanda sahne, oturma bankları ve yeşil alanların bulunacağı kent meydanının ilin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Balcı, ayrıca kent meydanının hemen yanındaki Park AVM’nin de yakın zamanda açılarak ilin ekonomisine kazandırılacağını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.