Van için kuvvetli rüzgâr uyarısı!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van ve bölge illerini kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesine karşı uyardı.

Van için kuvvetli rüzgâr uyarısı!
VAN
Yayınlama: 25.02.2024
A+
A-

Meteorolojiden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu; Van’ın Başkale ilçesi ile Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olacağı tahmin edilmektedir. Van, Hakkari ve Bitlis illerinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (40-60 km/sa), yükseklerde fırtınamsı rüzgar (60-80 km/sa) beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Van, Hakkari ve Bitlis illerinde öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli ve doğulu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yükseklerde fırtınamsı rüzgar (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Bölgemizde beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve fırtınanın (60/80 km/sa) etkisiyle birlikte baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, kar savrulması ve kar sürülmesi meydana gelebileceğinden (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.