Van Filistin’e Destek Platformundan Sisi’nin Türkiye ziyaretine sert tepki!

Van Filistin’e Destek Platformu, Mısır’ın Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelmesini sert bir dille kınadı.

Van Filistin’e Destek Platformundan Sisi’nin Türkiye ziyaretine sert tepki!
VAN
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı’nda karşılandı. Van Filistin’e Destek Platformu, ziyarete ilişkin yaptığı basın açıklamasında; “Zalim Sisi’nin katlettiği binlerce insanın kanı ortada iken ve hakkında idam kararı verilen binlerce insan idam sırasını beklerken Sisi’nin ülkemizde ağırlanması kabul edilemez.” şeklinde tepki gösterdi.

Darbeci Katil Sisi’nin ziyaretinin kabul edilemez olduğunu belirten Van Filistin’e Destek Platformu, şu ifadeleri kullandı:

“Eli kanlı, darbeci, Müslüman düşmanı katil Sisi’yi ülkemizde istemiyoruz. 2012 yılında seçimle yönetime gelen Mısır’ın meşru cumhurbaşkanı şehit Muhammed Mursi’yi, ABD işbirlikçisi Mısır askerî cuntası başında bulunan Genelkurmay Başkanı Abdülfettah es-Sisi 2013 yılında yaptığı darbe ile sadece ülke yönetimini ele geçirmemiş aynı zamanda barışçıl gösteriler yapan binlerce insanı da katletmiştir.

Darbenin ilk günlerinden bu yana Sisi, Muhammed Mursi’nin de içinde olduğu Müslüman Kardeşler üyelerini ve destekçilerini hedef almış, darbenin karşısında duran binlerce sivil sokaklarda öldürülmüş, tutuklanmış, işkenceye maruz kalmıştır. 14 Ağustos 2013’te bir günde 1000’den fazla kişinin öldürüldüğü “Rabia Katliamı” yakın dönemin en büyük katliamlarından biri olarak tarihe geçmiştir.

Mısır hapishanelerinde halen 60 binin üzerinde siyasi tutuklunun bulunduğu bilinmektedir. Bu kişiler yargılama süreçlerinde birçok haktan mahrum bırakılmakta, askeri mahkemelerde yargılanmakta ve tedaviye ulaşmaları engellenerek hapishane koşulları işkencenin bir boyutu olarak kullanılmaktadır. Öyle ki, Şehid Muhammed Mursi 2019 yılında tedavisinin engellenmesinin bir sonucu olarak mahkeme salonunda hayatını kaybetmiştir.

Ayrıca hapishanelerde dayak elektro şok, cinsel şiddet gibi işkencenin farklı boyutlarının sistematik bir şekilde uygulandığı bilinmektedir. Mısır İnsan Hakları Cephesi’ne (EFHR) göre, 2014-2023 yılları arasında 4.000’in üzerinde idam kararı alınmış, bunların 500’e yakını infaz edilmiştir.

2013 yılında Abdülfettah es-Sisi’nin iktidara el koymasıyla Gazze’de de büyük bir abluka yaşandı. Sisi yönetimi, İsrail ile güvenlik ve istihbarat alanlarında işbirliğini genişletti. Tarihinin en samimi dönemini yaşayan Kahire ve Tel-Aviv ilişkileri Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdi. Sisi, güvenlik gerekçesiyle Gazze sınırında bir tampon bölge oluşturmak için 70 bin nüfuslu Refah şehrini neredeyse tamamen boşalttı ve yeraltı tünellerini sular altında bırakarak abluka şartlarını daha da sertleştirdi. Bu bağlamda yine Mısır, 2015 yılında Hamas’ı terör örgütü ilan etti. Bu gün Gazze’nin içinde bulunduğu trajedinin önemli sorumlularından biride şüphesiz zalim Sisi yönetimidir.

Zalim Sisi’nin katlettiği binlerce insanın kanı ortada iken ve hakkında idam kararı verilen binlerce insan idam sırasını beklerken Sisi’nin ülkemizde ağırlanması kabul edilemez. Zalimlerle el sıkışmak, onların kanlı ellerini tutmak, ticari maslahatlar uğruna ilkelerden vazgeçmek kabul edilebilir değildir.

Bu bağlamda; şu soruları sormak gerekir;

Nerede mazlum Gazze halkının maslahatı?

Neden Gazze’nin kapıları özgürce açılmıyor, Gazze açlığa mahkum ediliyor?

Mısır neden Gazze’nin çığlığını duymuyor?

Direniş hareketi Hamas’a neden terörist muamelesi yapılıyor?

İdam sırasına bekleyen ihvan-ı Müslim’in üyelerine ne olacak?

60 binin üzerindeki siyasi tutuklu Müslümanın âkibeti ne olacak?

Sisi Orta doğuda Amerika’nın payandası olmaya, İsrail’in çıkarlarına hizmet etmeye devam edecek mi?

Peki bunların hepsinde bizim rolümüz ne olacak? Diye soruyoruz.

Ayrıca Katil İsrail’in işbirlikçisi Katil ABD’nin en büyük taarruz savaş gemilerinden USS Wasp İzmir limanına demir atması ülkemiz açısından büyük bir ayıp. USS Wasp, herhangi bir ülkenin İsrail’e olası müdahalesine karşı Amerikan yönetiminin bölgeye gönderdiği iki Amerikan amfibik hücum gemisinden biri. Filistin’de binlerce Müslümanı öldüren İsrail’i koruyan bu gemilerin ülkemizde kabul görmesi büyük bir kabahat. Hangi yüzle bu imtiyaz bu alçak güruha verilebiliyor. Bir an evvel bu rezilliğe son verilmelidir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.