Van Denizi Bisiklet Festivali renkli görüntülerle başladı

Van Denizi Bisiklet Festivali renkli görüntülerle başladı
VAN
Yayınlama: 05.08.2023
A+
A-

 

Van Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ‘5.Van Denizi Bisiklet Festivali’ renkli görüntülerle start aldı.

İran ve Azerbaycan başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden 300 bisikletçi 7 gün boyunca 450 kilometrelik Van Gölü etrafını pedalleyecek.


Van Gölü Havzası Korumak, Van Gölü’nün zenginliklerine dikkat çekmek, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırma amacıyla gerçekleştirilen 5. Van Denizi Bisiklet Festivali, Van Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Van Valiliği, Bitlis Belediyesi, Van Gölü’ne kıyısı bulunan ilçe belediyeler ile Vangölü Aktivistleri Derneği’nin katılımıyla başladı. Tarihi Van Kalesi yanında bulunan Urartu Müzesi önünde startı verilen festival, 5-11 Ağustos tarihleri arasında 7 gün boyunca devam edecek.


“Festivalimiz Türkiye geneline yaymış olduğumuz bir etkinlik haline geldi”
Festivalin startını veren ve bisikletçilerle pedal çeviren Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, festivalin önemine dikkat çekti.


‘Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın sloganıyla’ gerçekleştirilen festivalin hayırlı olmasını dileyen Genel sekreter Mehmet Fatih Çelikel, “Bu yıl festivalimizin,

beşincisini gerçekleştirmekteyiz. Tabii bu etkinliği gerçekleştirirken birçok şeyi bir arada hedefliyoruz. Bu işe ilk çıkıldığında her zaman söylediğimiz slogan olan Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın sloganımızı muhafaza etmek istiyoruz. Denizimize sahip çıkmak istiyoruz. Bununla birlikte yöremizin, bölgemizin muhteşem Van denizimizin turizmle ilgili de gündemde olmasını amaçlıyoruz. 450 kilometrelik bir parkur ve bir hafta sürecek bir etkinlik. Dolayısıyla birçok ilden gelen bisiklet tutkunu dostlarımız burada. Hemen hemen her ilden gelen katılımcılarımız var.

Dolayısıyla Van’ımızın da ötesinde festivalimiz Türkiye geneline yaymış olduğumuz bir etkinlik haline geldi. Bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Van Gölü aktivistlerimize gölün etrafında bulunan destek veren bütün yerel yönetimlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de Büyükşehir olarak Van denizimizin her zaman mavi kalması temennimizi de ifade ediyoruz. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız geçsin dileklerimizle Bismillah deyip birazdan startımızı vereceğiz.” dedi.
“Van Gölü’nün etrafını çok merak ediyorum”
Festivale İzmir’in Bergama ilçesinden katılan Emine Aktuğ da burada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Sosyal medyadan etkinliği takip ettim. Ben de katılmak istedim. Muhteşem bir etkinlik. Van Gölü’nün etrafını çok merak ediyorum. Bisikletle gezmiş olacağız. Bu güzel etkinlik ve Van Gölü’ne gösterdikleri hassasiyet için Van Büyükşehir Belediyesi’ne aktivistlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
12 yaşındaki Heveljin Altıntaş da Bisiklet festivaline Van Gölü’ne dikkat çekmek için katıldığını söyleyerek “Ben de bisikletimle Van Gölü’nün etrafında gezeceğim. Bugün ilk parkurumuz olan Gevaş ilçemize gideceğiz. Oradan da Tavan ilçemizden Van Gölü’nün etrafını turlayacağız. Çok mutluyum çok heyecanlıyım. Herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
Tarihi Van Kalesinde start alan bisiklet festivali Edremit, Gevaş, Tatvan, Reşadiye, Nemrut Krater Gölü Ahlat, Erciş ve Tuşba Mavi Bayraklı Halk Plajında düzenlenecek farklı etkinliklerle devam ederek, Van Kedi Evi ve Van Müzesi ziyaretiyle son bulacak.

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.