Van Büyükşehir Belediyesinin borcu açıklandı! İşte borç miktarı…

Van Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart seçimlerinin ardından kayyum yönetiminden DEM Partiye geçti. Yeni yönetim tarafından yapılan meclis toplantısında belediyenin mali borçları açıklandı.

Van Büyükşehir Belediyesinin borcu açıklandı! İşte borç miktarı…
VAN
Yayınlama: 21.04.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısının ardından borç miktarı da açıklandı. Yayımlanan tabloya göre, belediyenin 8 buçuk milyar TL borcu olduğu ifade edildi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“31 Mart genel seçimlerinde maalesef özelikle ilimizde bazı girişimlerden dolayı halk milletin iradesi yok sayılmaya çalışıldı. Siyasi bir girişimle halkın iradesine karşı hukuksuzca bir girişim gerçekleştirildi. Bu süreçte Vanlı hemşerilerimiz başta olmak üzere adaletten, demokrasiden ve hukuktan yana demokratik tepkisini ve itirazını yükselten tüm toplum kesimlerine teşekkür ediyoruz. Belediye 8 buçuk milyar TL borç yükü altına sokuldu. Yapılan borçlanmalarla tüm belediyelerimizin aslı görevini yapamaz duruma getirildiği bir dönemde belediyeyi devraldık.

YASAL SÜRECİ BAŞLATTIK”

Halkımızın kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çeken tüm sorumlular hakkında yasal süreci başlattık. Seçim sonuçlarının ardından ilimizde bazı girişimlerde bulunularak halkın iradesi yok sayılmaya çalışıldı. Halkın iradesine karşı hukuksuzca bir girişim gerçekleştirildi. Bu süreçte Vanlı hemşerilerimiz başta olmak üzere adaletten, demokrasiden ve hukuktan yana demokratik tepkisini ve itirazını yükselten tüm toplum kesimlerine teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.