Van Bedesten Çarşısı’nda sona doğru!

Geleneksel Van Mutfağı, Van Kahvehanesi, sosyal donatılar ve oturma alanlarının bulunduğu Bedesten Çarşısının yapımında sona gelindi.

Van Bedesten Çarşısı’nda sona doğru!
VAN
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

Van Valiliği koordinasyonunda Van Büyükşehir Belediyesi, YİKOB ve DAKA işbirliğinde Tarihi Tekel Binasının arkasında yapılan ve geleneksel el sanatlarının ve yöresel ürünlerin tanıtımının yapılacağı Van Bedesten Çarşısı’nda sona gelindi.

İçerisinde Van kahvehanesi, geleneksel Van mutfağı, sosyal donatılar ve oturma alanlarının bulunduğu Van Bedesten Çarşı’nda çalışmalarda sona gelinirken, çarşıda el sanatlarının ve yöresel ürünlerin tanıtımı da yapılacak.

Van’da Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan eski Tekel Binası’nın arkasında yapılan Van Bedesten Çarşı’nın kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Koordinasyonunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında yapımı süren Van Bedesten Çarşı’nın yaklaşık olarak 18 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Van Valisi Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Musa Göktaş ile yapımı son aşamaya gelen ve açılışa hazırlanan Bedesten Çarşısında incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, içerisinde Geleneksel Van Mutfağı, Van Kahvehanesi, sosyal donatılar ve oturma alanlarının bulunduğu Bedesten Çarşısının ilimizin kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.