Van Başkale Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesi kapsamında Van’da 5 ilçe kaymakamı değişti.

Van Başkale Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan kimdir?
VAN
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Van’da görevli Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik Erzurum Oltu Kaymakamı olarak atandı. Çelik’in yerine ise Erzurum’un Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan atandı. Peki, Başkale Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesi kapsamında Başkale, Bahçesaray, Çatak, Çaldıran ve Tuşba kaymakamları değişti.

Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan Çaldıran Kaymakamı olarak, Çanakkale Yenice Kaymakamı Musa Göktaş Tuşba Kaymakamı olarak, Balıkesir Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun Bahçesaray Kaymakamı olarak, Erzurum Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan Başkale Kaymakamı olarak ve son olarak Kars Akyaka Kaymakamı Kadir Kılıç Çatak Kaymakamı olarak Van’a atandı.

VAN’IN BAŞKALE KAYMAKAMI MUHAMMET SERDAR ERDOĞAN KİMDİR?

1992 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğan Erdoğan, ilk ve orta öğrenimini Düzce’de tamamladı. 2011 yılında başladığı Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 2016 yılında mezun olan Muhammet Serdar Erdoğan, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kütahya Kaymakam Adayı olarak mesleğe intisap etti. Kaymakam Adaylığı sürecinde Kütahya’da vilayet stajı, Manisa Gölmarmara ve Bitlis Ahlat ilçelerinde refiklik stajlarını ve Mülkiye teftiş stajını Ankara’da tamamladıktan sonra Kastamonu Çatalzeytin ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

Vekâlet stajından sonra Arapça dil eğitimi için Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan Ürdün Üniversitesinde eğitim aldı. 2019 / 2020 Eskişehir – Günyüzü Kaymakamı olarak görev yaptı. 2020/2022 Bolu-Göynük Kaymakamı olarak görev yaptı.

09 Mart 2022 Bakanlık Oluru ile Çat  Kaymakamlığına geçici görevlendirme ile atanan Erdoğan, son kararname ile Van’ın Başkale Kaymakamlığı’na atandı. Muhammet Serdar Erdoğan, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

 

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.