Vali Balcı ceviz hasadı yaptı

Van Valisi Ozan Balcı, Çatak ilçesi Yenimahalle’de ceviz hasadına katıldı. Ağaçtan ceviz silkeleyen Vali Balcı, “Çatak ve Bahçesaray ilçelerimizin çok güzel cevizi var. Biz de cevizciliği...

Vali Balcı ceviz hasadı yaptı
VAN
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

 

Van Valisi Ozan Balcı, Çatak ilçesi Yenimahalle’de ceviz hasadına katıldı.

Ağaçtan ceviz silkeleyen Vali Balcı, “Çatak ve Bahçesaray ilçelerimizin çok güzel cevizi var. Biz de cevizciliği destekliyoruz geçen yıl 60 bin ceviz fidanını vatandaşlarımıza dağıttık. Bu yıl 100 bin ceviz fidanını daha toprakla buluşturacağız. Çatak ve Bahçesaray ilçesi ülkemize bal ve ceviz üretimi anlamında önemli katkı sağlamaktadır” dedi.

Vali Balcı “2 milyon meyve fidanı projesi başarıyla sürüyor. Van’a has çok güzel meyvelerimiz var. Biz de bu meyvelerin fidanlarını Valiliğimiz denetiminde Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle üretiyoruz. Geçen yıl 300bin meyve fidanını diktik. Bu yıl 300 bin fidan daha dikeceğiz.

Proje kapsamında; 460 bin adet badem, 100 bin adet tüplü ceviz, 125 bin adet tüplü sedir, 55 bin adet süs bitkisi, 200 bin adet köklü ceviz fidanı üretildi.
Ayrıca ceviz, elma, armut, ayva, kayısı, kiraz, vişne, dut ve üzümden oluşan 232 bin adet meyve fidanından 64 bin adedi aşılandı. 200 bin adet Ceviz fidanı da 2024 yılı ilkbahar döneminde aşılanacak. Erciş İlçe Tarım Müdürlüğünde 1 milyon adet Erciş üzüm fidanı üretimi yapıldı.”dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.