Vali Balcı Çatak ilçesini ziyaret etti

Van Valisi Ozan Balcı, Çatak ilçesini ziyarete ederek devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya tarafından karşılanan Vali Balcı, ilçenin genel durumu ve yatırımlarla...

Vali Balcı Çatak ilçesini ziyaret etti
VAN
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

 

Van Valisi Ozan Balcı, Çatak ilçesini ziyarete ederek devam eden çalışmaları yerinde inceledi.


Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya tarafından karşılanan Vali Balcı, ilçenin genel durumu ve yatırımlarla ilgili brifing verildi.


Vali Balcı, “İlçenin genel durumunu görmek, vatandaşlarımızın huzuru, refahı ve ilçenin kalkınması için yapılması gerekenleri istişare ettik.” dedi.
Daha sonra Çatak Belediyesini ziyaret eden Vali Balcı, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’ı ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
ADEM ziyareti


Vali Balcı , Çatak ilçe ziyareti programı kapsamında Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret etti. ADEM kapsamında açılan müzik, resim, tiyatro, el sanatları gibi kurslarda inceleme yapan Vali Balcı, “Kadınlarımızın sosyal hayata katılımını sağlamak, meslek öğrenip ev ekonomilerine katkı sunmaları için ilimiz genelinde 100 ADEM açtık. Kadınlara önem veriyoruz. İhtiyaç halinde yeni ADEM’ler açacağız” ifadelerini kullandı.


Çatak Bilişim Merkezi açıldı
Vali Balcı, Kaymakamlık tarafından açılan Bilişim Merkezini ziyaret ederek Kaymakam Sercan Sakarya’dan merkezle ilgili bilgi aldı.
Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek, sınıfları dolaşan Vali Balcı, öğrencilere kitap hediye ederek fotoğraf çektirdi.


Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Vali Balcı, hasbihal ettiği öğretmenlerin taleplerini dinledi.

13 ilçeye Bebek-Çocuk Kütüphanesi

Vali Ozan Balcı, Çatak ilçesindeki bebek-çocuk kütüphanesi inşaatını inceledi. Vali Balcı, inceleme sonrası karşılaştığı çocuklara kitap hediye etti.
Vali Balcı, okuma alışkanlığının çocuklukta kazanıldığını, 13 ilçeye yapılan bebek-çocuk kütüphanelerinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Çatak sanayi sitesini ziyaret

Çatak ilçesi sanayi sitesini ziyaret eden Vali Balcı, esnafla hasbihal ederek, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Vali Balcı, son olarak Çatak ilçesi Kayaboğazı Jandarma Yol Kontrol ve Uygulama noktasındaki jandarmaları ziyaret ederek kazasız belasız görevler diledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.