Vali Balcı Bahçesaray ilçesini ziyaret etti

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Bahçesaray ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. "4 DERSLİKLİ ANA OKULU" Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı,...

Vali Balcı Bahçesaray ilçesini ziyaret etti
VAN
Yayınlama: 27.10.2023
A+
A-

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Bahçesaray ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

“4 DERSLİKLİ ANA OKULU”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Bahçesaray ilçesinde yapımı devam eden 4 derslikli anaokulunun inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Onur Alimoğlu’ndan bilgi alan Vali Balcı “İlimizde 577 derslikten oluşan 111 yeni anaokulu yapıyoruz. Anaokulu öğrencilerin eğitim hayatına çok büyük katkı sağlıyor. Çalışmaların hızla sürdüğü okullarda tüm detaylar düşünülmüş. Okullar bittikten sonra ilimizde anaokulu problemi kalmayacak.” dedi.

“BAHÇESARAY BEBEK ÇOCUK KÜTÜPHANESİ TAMAMLANIYOR”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Bahçesaray ilçesi ziyareti kapsamında yapımı devam eden bebek çocuk kütüphanesinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, “Her ilçemize bebek çocuk kütüphanesi yaparak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çünkü eğitime, bilgiye, kitaba, hepsinden önemlisi çocuklarımıza büyük önem veriyoruz” dedi.

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI BU DOĞA HARİKASINI GÖRMEYE DAVET EDİYORUM”

Vali Balcı, Bahçesaray Kaymakamı Onur Alimoğlu ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan Subaşı yolunu inceledi.

Vali Balcı, “Müküs çayının çıktığı bölgeye giden 3,5 kilometrelik yolu Büyükşehir Belediyesi olarak asfaltladık. Bu doğa harikasını ziyaret edecek vatandaşlarımız için çok güzel, konforlu bir yol oldu. Tüm vatandaşlarımızı bu doğa harikasını ziyaret etmeye davet ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi

“BALCILIK VE CEVİZCİLİĞİ DESTEKLİYORUZ”

Vali Balcı, Bahçesaray ilçesinde bal ve ceviz satan esnafı ziyaret etti. Esnafla hasbihal eden Balcı, balcılık ve cevizciliğe büyük destek verdiklerini belirterek, “Bahçesaray ilçemiz, hem konumu, hemde asil soylu insanlarıyla Van ve Türkiye’nin kıymetli bir ilçesidir. Bahçesaray’da çok güzel bal ve ceviz üretiliyor. Bahçesaray balı ve cevizi bir markadır, değerdir. Türkiye’nin kıymetli ürünleridir.” dedi.

“100 TANE ADEM AÇTIK”

Vali Balcı, Bahçesaray İlçesindeki Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret etti.

Aile Destek Merkezindeki koordinatör, usta öğretici ve kursiyerle hasbihal eden Vali Balcı, “Kadınların sosyal hayata katılması, meslek öğrenip ev ekonomisine katkı sağlamaları, hayallerini gerçekleştirmeleri için ilimizde 100 tane Aile Destek Merkezi (ADEM) açtık. İhtiyaç halinde yine açacağız.” dedi.

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.