Dikkat! Van’da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, Van’ın 5 ilçesinde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Başkale, Çaldıran, Muradiye, Özalp ve Saray’a gök gürültülü sağanak yağış...

Dikkat! Van’da sağanak yağış bekleniyor
VAN
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, Van’ın 5 ilçesinde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Başkale, Çaldıran, Muradiye, Özalp ve Saray’a gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
“Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğle saatleri ile akşam saatleri arasında Van’ın doğu ve kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin edilmektedir.

Van Gölü’nde Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m; Görüş: İyi. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van 24, Bitlis 25, Hakkari 28 ve Muş’ta 29 derece olması tahmin edilmektedir”

 

Kaynak: NECDET TAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.