Umut Kervanından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı

Van Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleri ile “Umut” olmaya devam ediyor. Dernek, yeni eğitim öğretim döneminde de ihtiyaç sahibi öğrencileri yalnız bırakmayarak yüzlerini güldürdü. Van Umut Kervanı,...

Umut Kervanından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı
VAN
Yayınlama: 08.09.2023
A+
A-

Van Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleri ile “Umut” olmaya devam ediyor. Dernek, yeni eğitim öğretim döneminde de ihtiyaç sahibi öğrencileri yalnız bırakmayarak yüzlerini güldürdü.
Van Umut Kervanı, “Yarınlara Umut Ol” sloganıyla başlattığı yardım kampanyası ile hayırseverlerin destekleri ile aldıkları kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.


Derneğe kayıtlı ve birinci derece ihtiyaç sahibi olan aileler tek tek aranarak dernek binasına çağırıldı. İçinde çanta, kitap, kalem, silgi gibi malzemeler başta olmak üzere bir öğrencinin tüm okul ihtiyacı bulunan yardım paketi ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildi. Ayrıca derneğe gelme imkânı olmayanların malzemeleri dernek üye ve gönüllüleri tarafından götürülüp evlerinde kendilerine teslim ediliyor.


“Aileler kırtasiye malzemesi tedarik etmede sıkıntı yaşıyor”
2023-2024 Eğitim Öğretim yılında, Umut Kervanı olarak Van’da derneğe kayıtlı olan ihtiyaç sahibi aileler için kırtasiye çalışması başlattıklarını hatırlatan Van Umut Kervanı Derneği Sekreteri Cüneyt Adar, “Bu minvalde 55 öğrencimize kırtasiye yardımı yaptık. Malumunuz olduğu üzere son zamanlarda yapılan zamlar maalesef kırtasiye ürünlerinde de etkisini hissettirdi.

Normal şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin masraflarına bir de kırtasiye harcaması eklenince ihtiyaç sahibi aileler bu ürünleri tedarik etme noktasında ciddi bir sıkıntıya girdi. Umut Kervanı olarak bu ailelerin ihtiyaçlarını minimize etme adına kırtasiye, gıda giyim, nakdi ve ısınma gibi yardım çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken ihtiyaç duyduğumuz malzemeleri hayırsever insanlar aracılığıyla alıyoruz. Bu Kırtasiye çalışmamızda da yine hayırsever kardeşlerimizin yapmış olduğu yardımlarla çocuklarımızın yüzünü güldürmeye gayret ettik” dedi.


“Daima mazlum ve mağdurların yanındayız”
Adar, “Umut Kervanı olarak daima mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde yine ailelerimize yönelik farklı çalışmalarımız olacak inşallah. Odun, kömür, bot ve mont, gıda gibi. Bu noktada yine başvuracağımız merci hayırsever kardeşlerimiz olacaktır. Bizlere desteklerini esirgememeleri temennisiyle, Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.