“Uluslararası Vizyon Van Kongresi” düzenlenecek

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” düzenlenecek.

“Uluslararası Vizyon Van Kongresi” düzenlenecek
VAN
Yayınlama: 10.01.2024
A+
A-

“Türkiye Yüzyılında Van” tasavvuruyla gelecek vizyonunu ortaya koymak adına 08-09 Şubat 2024 tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” yapılacak.
Daha önce Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğinde 30 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihlerinde “Van’ın Geleceği Çalıştayı”; 1-2 Aralık 2022 tarihlerinde “Dünden Yarına Van İlinin Panoraması: Van’ın Geleceği Sempozyumu” gerçekleştirilmişti. Van’ın Geleceği Çalıştayında, arama konferansı olarak belirlenen başlıklarda 323 katılımcı ile yuvarlak masa toplantıları şeklinde gerçekleştirilmiş, mevcut durum ortaya konulmuş, kentin güçlü ve zayıf yönler belirlenmiş kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler raporlaştırılmıştı.
Buradan elde edilen veriler ışığında düzenlenen “Van’ın Geleceği Sempozyumu” ise bu çalıştayın bilimsel sempozyuma dönüştürülmüş haliydi. Bu sempozyumda 100’e yakın bildiri sunulmuş ve dijital baskısı hazırlanmıştı. Şimdi ise Türkiye Yüzyılında Van tasavvuruyla gelecek vizyonunu ortaya koymak adına 08-09 Şubat 2024 tarihlerinde “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.