Ukrayna’dan G20 Sonuç Bildirgesi’ne tepki

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Kiev yönetiminden sert bir çıkış geldi. Ukraynalı yetkili, bildirgede yer alan bazı ifadelerin eksik olduğunu ve Rusya’nın adının geçmediğini belirterek düzeltmeler yaptı.

Ukrayna’dan G20 Sonuç Bildirgesi’ne tepki
Yayınlama: 07.01.2023
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, G20 Sonuç Bildirgesi’nde yer alan Ukrayna bölümündeki bazı ifadelerin eksik olduğunu ve Rusya’nın adının geçmediğini belirtti.

Nikolenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “G20, sonuç bildirgesini kabul etti. Metne güçlü ifadeler eklemeye çalışan ortaklarımıza minnettarız. Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı açısından G20’nin gurur duyacağı hiçbir şey yok. Metnin ana unsurları gerçeğe daha yakın olması için şu şekilde görünebilir.” dedi.

G20 adopted a final declaration. We are grateful to the partners who tried to include strong wording in the text. However, in terms of Russia’s aggression against Ukraine, G20 has nothing to be proud of. This is how the main elements of the text could look to be closer to reality pic.twitter.com/qZqYluVKKS

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) September 9, 2023

Nikolenko, paylaştığı fotoğrafta, sonuç bildirgesinde yer alan bazı ifadeleri düzeltti.

Nikolenko, bildirgedeki, “Ukrayna’daki savaşta nükleer silahların kullanımı veya kullanım tehdidi kabul edilemez.” ifadelerini, “Ukrayna’ya karşı savaşta, Rusya’nın nükleer silah kullanması ya da kullanma tehdidinde bulunması kabul edilemez.” olarak değiştirdi.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.