TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK: GEZİCİ ÇOCUK YAZARLARI FUARI

Geçtiğimiz günlerde Van’da İpekyolu Sanat Galerisi’nde gerçekleşen ve büyük bir ilgi uyandıran Van 1. Yerel Kitap Fuarı ile 1. Çocuk Edebiyatı Fuarının ardından bu kez...

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK: GEZİCİ ÇOCUK YAZARLARI FUARI
VAN
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Van’da İpekyolu Sanat Galerisi’nde gerçekleşen ve büyük bir ilgi uyandıran Van 1. Yerel Kitap Fuarı ile 1. Çocuk Edebiyatı Fuarının ardından bu kez de Gezici Çocuk Edebiyatı Fuarı düzenlendi.

Van Yazar ve Şairler Derneği organizesinde düzenlenen ilk fuarın adresi Van Mektebim Koleji oldu. Van’da yaşayan, Vanlı olan çocuk yazarının öğrencilerle bir araya geldiği; söyleşi ve imza etkinliğinin de yapıldığı fuar, öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Okullarında ilk kez bu kadar çok yazarla bir araya gelen öğrenciler, hem yazarlarla sohbet ettiler hem de kendi adlarına kitaplarını imzalattılar. Fuarla ilgili açıklama yapan VAN YAŞAD Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan şunları söyledi:
“Van’da bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Van’da yaşayan 20 çocuk yazarıyla bir araya gelerek Gezici Çocuk Edebiyatı Fuarı düzenleme kararı aldık. Burada amacımız yazarları okullara götürerek onları öğrencilerle bir araya getirmekti. Tabii bu külfetli işe yazarlarımız gönüllü olarak katıldılar. Her biri ulusal çapta da tanınan birçok yazarın okullara giderek öğrencilerle bir araya gelmesi tarihte bir ilktir. Biz belki bir rol model olarak bu etkinliğin tüm Türkiye sathına yayılmasını arzuluyoruz. Çocuk edebiyatı seçmemizdeki amacımız da okuma yaşının ilk muhataplarının onlar oluşuyla ilgilidir. Amacımız okul bünyesinde çocuklarla bir araya gelmek ve belki de bir çocukta da olsa okuma sevgisini aşılamaktır. Bu düşüncemize ilk olarak “Van Mektebim Koleji” ses verdi ve kendileriyle çok keyifli bir fuar gerçekleştirdik. Umarım, Van’dan başlattığımız bu buluşma binlerce çocuğa ulaşma imkânı bulur. Hem yazarlarımıza hem de Mektebim Koleji idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.”
Mektebim Koleji, Gezici Çocuk Edebiyatı Fuarı’na katılan yazarlar şunlar:”Zeki Taştan, Albert Yetkin, Hasan Ortakaya, Erdal Şahin, Ahmet Zahiroğlu, Gülşen Günay, Gürkan Karahan, Leyla Engin, Nisa Günbeyi, Toprak Donmuş, Rabia Bezir, Yılmaz Şit, Elif Nur Uyar.”yer aldı.

Kaynak: BÜLTEN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.