Tarihi Şamran Kanalı çöplerden temizlendi

Van’ın 3 bin yıllık Şamran Kanalı’nda biriken çöpler İpekyolu Belediyesi tarafından temizlendi. Urartulardan günümüze kadar kalan önemli tarihi miraslardan biri olan Şamran Kanalı’ndaki kirlilik ile ilgili...

Tarihi Şamran Kanalı çöplerden temizlendi
VAN
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

Van’ın 3 bin yıllık Şamran Kanalı’nda biriken çöpler İpekyolu Belediyesi tarafından temizlendi.
Urartulardan günümüze kadar kalan önemli tarihi miraslardan biri olan Şamran Kanalı’ndaki kirlilik ile ilgili kirlilik gündem olmaya devam ederken İpekyolu Belediyesi ekipleri kanalda temizlik yaptı.


Sosyal medyadan öncesi ve sonrası diye bir paylaşım yapan kullanıcı, mesajını dikkate alarak kanalı temizleyen İpekyolu Belediyesine teşekkür etti.
Anadolu ve dünya su mühendisliğinin bir harikası olan ve 51 km uzunluğundaki Menua Sulama kanalı (Şamran Kanalı), aynı zamanda 2800 yıllık ölümsüz bir aşk efsanesini de simgelemektedir. Kanal’ın çevresinde Kral Menua (mö 810 – 786) tarafından kızı Tariria için bugünkü Edremit’in güneybatısında. Kadembasti (Uğurlu Yer) mevkiinde yapay teraslar halinde yaptırılan asma bahçeleri. Asur Kraliçesi Semiramis’in dünyanın yedi harikasından biri sayılan asma bahçeleriyle özdeşleştirilerek efsaneleştirilmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.