Suriye: Türkiye topraklarımızdan er ya da geç çıkacak

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, ülkelerindeki Türk askeri varlığının er ya da geç sona ereceğini ifade ederek, “Türkiye, Suriye topraklarından çekilmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden tesisi için tek yol olduğunu biliyor.” dedi.

Suriye: Türkiye topraklarımızdan er ya da geç çıkacak
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, başkent Şam’da katıldığı bir konferansta, Suriye’deki Türk ve Amerikan askeri varlığının er ya da geç sona ereceğini ifade etti.

“Türkiye, Suriye topraklarından çekilmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden tesisi için tek yol olduğunu biliyor.” diye konuşan Mikdad, ABD’nin de ayrılıkçı terör örgütlerini destekleyerek Suriye’yi yağmaladığını kaydetti.

Suriye: Türkiye topraklarımızdan er ya da geç çıkacak

Suriye devlet ajansı SANA’da yer alan habere göre; Suriye’yi Arap dünyasından izeole etme çabalarını işe yaramayacağını belirten Mikdad, Latin Amerika ülkeleriyle de yaptırımlara rağmen daha güçlü ilişkiler kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Suriye’deki rejimin lideri Beşar Esad ve Şam yönetimi yetkilileri, Ankara’nın ülkelerindeki askeri varlığını normalleşmenin önündeki tek engel olduğunu söylüyor. Türkiye ise, Suriye’nin kuzeyindeki terör yapılanması sebebiyle bölgeden çıkmayacağını belirtiyor. İki ülke arasında arabulucu rolü üstlenen Rusya ise, Adana Mutabakatı’na dönülmesini öneriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.