Sunak’ın İsrail ziyaret skandala döndü: İskoçya Başbakanı’nın çağrısını umursamadı

İskoçya Başbakanı’nın Gazze’de mahsur kalan ailesine yardım etmeyen Sunak, İsrailli rehinelerin aileleriyle bir araya geldi.

Sunak’ın İsrail ziyaret skandala döndü: İskoçya Başbakanı’nın çağrısını umursamadı
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’la görüşmesinde, Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması ve rehineler konusu gündeme geldi.

İskoçya Başbakanı’nın Gazze’de mahsur kalan ailesine yarım etmeyen Sunak’ın, İsrailli rehinelerin aileleriyle bir araya gelmesi dikkat çekti.

İskoçya Başbakanı ailesinin Gazze’de mahsur kaldığını açıklamıştı.

Sunak'ın İsrail ziyaret skandala döndü: İskoçya Başbakanı'nın çağrısını umursamadı

AİLESİ GAZZE’DE MAHSUR KALDI

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, eşinin Gazze’deki ailesinin yiyecek ve içme suyunun tükenmek üzere olduğunu ve eğer kısa süre içinde bölgeyi terk edemezlerse hayatlarını kaybedebileceklerini söylemişti.

Başbakan Yusuf, kayınvalidesi Elizabeth ve kayınpedederi Maged El-Nakla’nın torunlarına yetecek kadar yiyecek ayırmak için için günde bir yumurta yiyip bir yudum temiz su içebildiğini ifade etmişti.

“1 milyon aç ve susuz insan, buradan ayrılırken bile bombalanmaya devam ediyor. İnsanlık nerede?”

Aile ziyareti için gittiği Gazze’de mahsur kalan İskoçya Başbakanı’nın kayınvalidesi dünyaya seslendi pic.twitter.com/gvDaVI2n2O

— euronews Türkçe (@euronews_tr) October 14, 2023

Yusuf Reuters’a yaptığı açıklamada, “Erzakları çok yakında tükenecek. Son erzakları da tükenmek üzere… Belli ki çocukları düşünüyorlar. Sınır yeniden açılmazsa ve çıkış yolu olmazsa insanlar ölecek. Ailemi bir daha göreceğimi sanmıyorum.” şeklinde konuşmuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.