SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri yattı mı?

Emekli bayram ikramiyeleri ödeme tarihleri, yeni haftanın gelmesiyle birlikte emeklilerin gündeminde yer alıyor. 4A SSK, 4B Bağ-Kur ve 4C Emekli Sandığı ikramiye ödeme günleri belli oldu. İkramiye ödemeleri toplam 4 günde tamamlanacak. Emekliler maaş hesapları aracılığıyla ödemelerini alacak. İkramiye sorgulama işlemleri ise e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilecek. Emekliler şubelere gitmeden ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebiliyor. Son olarak ikramiyeler 3.000 liraya yükseltildi. Emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de ödeme yapılacak. Peki Emekli bayram ikramiyeleri yattı mı? 3.000 TL Emekli bayram ikramiyesi nasıl sorgulanır? İşte, emekli bayram ikramiyesi ödemelerinde son durum…

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri yattı mı?
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor. İkramiyelerden şampiyon sporcular, köy korucuları, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, dul ve yetim maaşı alanlar da yararlanabilecek. Bakanlık tarafından ödemelerin 10-14 Haziran tarihinde yapılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Haftanın ilk gününde bayram öncesinde ihtiyaçlarını karşılayacak emekliler ise ikramiyelere odaklandı. Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri %50 artışla 3.000 liraya yükseltildi. 4A, 4B ve 4C emekli ikramiye ödeme günleri belli oldu. İlk ödemeler Emekli Sandığı’ndan başlayacak. Ödemeler hafta boyunca devam edecek. Peki Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, nasıl sorgulanır? İşte, emekli bayram ikramiyesi sorgulama ekranı…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2024 YATTI MI?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Bayram sebebiyle hak sahiplerine toplam 42 milyar TL ödeme yapılacak.

4C Emekli Sandığı emeklilerinin ödemeleri bugün hesaplara geçecek. 4B Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri ise 11 Haziran Salı günü yapılacak.

4A SSK kapsamında gelir ve aylık alanların Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ise 12-13-14 Haziran tarihlerinde yatırılacak.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMA EKRANI

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor.

E-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sisteme giriş yapan kullanıcılar, arama bölümüne “ Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama” yazarak sorgulama işlemi yapabilir.

Ayrıca bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığı ile hesaplardaki bakiyeler kontrol edilebilir.

Maaşlarını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar 0850 258 000 aracılığıyla, Halkbank üzerinden alanlar 0850 222 0400 ve Vakıfbank aracılığıyla alanlar 0850 222 0724 gibi müşteri hizmetlerinden ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

GÖZLER EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINDA

Kurban Bayramı’nın 16 Haziran Pazar günü başlaması sebebiyle emekliler ve memurlar maaş ödemelerine dikkat kesildi.

Memur maaşları her ayın 15’inden sonra hesaplara aktarılırken 4A SSK emeklileri 17-26’sı arasında ve Bağ-Kur’lular ise 25’i 28’i arasında maaş alıyor.

Emekli ve memur maaşlarının erken yatırılmasına ilişkin bir açıklama bulunmuyor.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin dışında diğer hak sahipleri de yararlanabilecek. İşte, ikramiye alacaklar;

SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı emeklileri,

Şampiyon sporcular,

Köy korucuları,

Dul ve yetim maaşı alanlar,
Gaziler,

Şehit yakınları,

Terörden zarar gören sivil vatandaşlar,

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA HİSSE ORANINA GÖRE YATIRILACAK

Vefat eden sigortalının yerine ailesine dul ve yetim maaşı ödemesi yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda %50 oranında ödenirken çocuklara ise yetim maaşı %25 olarak yatırılıyor. Çocuk olmaması durumunda ise ödemeler %75 oranında yapılıyor. Bu oranlara göre dul ve yetim maaşı alanlara ikramiye ödenecek. İşte, ödenecek tutarlar

%50 oranında ödenmesi durumunda 1.500 lira
%25 oranında ödenmesi durumunda 750 lira
%75 oranında ödenmesi durumunda ise 2.250 lira

Kaynak: NTV

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.