Soğukların başlaması aktarlardaki yoğunluğu arttırdı

Van’da yağışların başlaması hava sıcaklığında düşüş meydana getirdi. Soğuk algınlığına karşı doğal yollarla korunmak isteyenler ise aktarların yolunu tuttu. Soğuk algınlığına yakalanmamak için çeşitli şifalı bitkilerin...

Soğukların başlaması aktarlardaki yoğunluğu arttırdı
VAN
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

 

Van’da yağışların başlaması hava sıcaklığında düşüş meydana getirdi. Soğuk algınlığına karşı doğal yollarla korunmak isteyenler ise aktarların yolunu tuttu.

Soğuk algınlığına yakalanmamak için çeşitli şifalı bitkilerin karıştırılarak hazırlandığı kış çayının tüketilmesini öneren aktarlar, şifalı bitkilerin hasta olunmadan önce tüketilmesi gerektiğini belirtiler. Vanlı aktarlar, özellikle içerisinde kuşburnu, ıhlamur, zencefil ve adaçayı gibi bitkisel ürünleri barındıran kış çayının gribal enfeksiyonlara karşı kalkan vücudu koruduğuna dikkat çekti.

Hakan Ertaş isimli aktar, havaların soğumaya başlamasıyla sezonu açtıklarını belirtti. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle kuşburnu, tarçın ve ıhlamur tüketildiğini ifade eden Ertaş, “Akciğer rahatsızlığı olanlar kozalak şurubu ve macunu çok tercih ediliyor. Bizler soğuk algınlığı konusunda C vitamini açısından zengin olan kuşburnunu öneriyoruz. İkinci sırada ise ıhlamuru öneriyoruz. Bizler 6-7 çeşit bitkiyi karıştırarak kış çayı şekilde de veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Şifalı bitkilerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla hasta olmadan önce tüketilmesini gerektiğini dile getiren Ertaş, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte şifalı bitkilerin tüketilmesini önerdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.