Şipşak Köşesi Yoğun İlgi Görüyor

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Büyük Rus Pazarında bulunan bir hediyelik eşya dükkanın da açılan Şipşak köşesi vatandaşların ilgisini çekiyor.

Şipşak Köşesi Yoğun İlgi Görüyor
VAN
Yayınlama: 06.01.2024
A+
A-

Buraya gelen vatandaşlar karşılaştıkları güzel manzarayla adeta büyüleniyor. Buraya gelen vatandaşlar soba karşısına geçip isterlerse içerisinde bulunan mini kitaplıklardan kitap seçip okuyabiliyor.


İşletme sahibi Muhammed Tuci “ Bizim işyerimiz şuan Van’da Büyük Rus Pazarı’nda bu köşeyle sanatsal bir köşe hazırladık müşterilerimize. İçerisinde tamamen el yapımı ürünler mevcut. Kendi yöremizi, eski kültürümüzü bir araya getirip, insanların gelip bu görsel şölende fotoğraf çekmesini sağladık. İnsanlar bu durumdan oldukça keyif aldı. Mesela 30 yıllık gramafon, kendi el yapımımız avizeler, el yapımı tablolar, hat sanatı, kaligrafi, resimli halılar, kilimler. Bu şekilde kendi yöremizi bir araya topladık. İnsanlar maalesef genelde bu yöreyi unuttular. Bu fikir ilk başta sadece burayı değerlendirmek maksadıyla aklımıza gelmişti. Daha sonra çok güzel bir görsel ortaya çıktı. Buna çok ta talep oldu. İnsanlar kendi kültürlerini özledikleri için buraya gelip burda fotoğraf çektirmek istediler. Biz de burayı Şipşak yani fotoğraf köşesi olarak ayarladık. İnsanlar gelip burda ücretli fotoğraflarını çekip, aynı zamanda da dilerlerse ücretsiz olarak kendi telefonlarında fotoğraf çekebiliyorlar. Bunun yanında patates ve çay ikramlarımız da oluyor. Aynı zamanda burda bulunan kütüphanemizde kitapta okuyabiliyorlar. Böyle güzelliklerin bilinip, yayılmasını istiyorum. Eski kültürümüzün yayılması adına diğer işletmelerinde buna yer vermesini isterim. Çünkü unutulmaya yüz tutmuş Kültürümüzü tekrar yaşatmamız lazım. Aynı zaman da biz burada sadece eski kültürümüzü yansıtmıyoruz, ben bir kaligrafım ekip arkadaşlarımla beraber sanatsal ürünler yapıyor ve burada teşhir ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.