Sezonun son ışkınları tezgâhlarda yerini aldı

Sezonun son ışkınları tezgâhlarda yerini aldı.

Sezonun son ışkınları tezgâhlarda yerini aldı
Yayınlama: 20.06.2024
A+
A-

Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ışkınlar Erzincan’da bu yıl son kez tezgâhlarda satışa çıkarıldı.

Doğu’nun yayla muzu olan ışkın her yıl havaların ısınmasıyla birlikte tezgâhları dolduruyor. Kanserden, şeker hastalığına, kalpten karaciğere, iştahsızlıktan tiroit hastalığına her derde deva olan ışkınlar şifa deposu olarak vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş gibi illerin yanı sıra Erzincan’ın da yüksek rakımlı bölgelerinde doğal olarak yetişen ışkınlar, dağlardan bin bir emekle toplanıyor ve vatandaşlara ulaştırılıyor.

Erzincan’da özellikle Kız Kalesi’nin çevresinde ışkınların doğal olarak yetiştiğini kaydeden seyyar satıcı İsa Kurt, ışkınların destesinin 150 TL’den alıcı bulduğunu söyledi.

Işkınların bol miktarda C vitamini içerdiğini belirten Kurt, A, B1, B2, E ve K vitaminleri bakımından da zengin olan yayla muzunun mide bulantısına ve hazımsızlığa iyi geldiğini aktardı.

Kurt, bu yıl ışkınların son kez tezgâhlarda yerini aldığının altını çizerek. “Işkını çoğu müşterimiz gelip alıp batı illerine götürüyor. Çoğu ışkını tedavi için kullanıyor. Işkının ayrıca grip ve ateşli hastalıklara karşı da tedavi edici etkisi olduğu belirtiliyor.” dedi.

Sezonun son ışkınları tezgâhlarda yerini aldı

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.