Salep soğanı toplayan şahsa 387 bin TL ceza kesildi!

Siirt’te, toplanması yasak olan endemik bitki olan salep soğanını toplayan bir kişiye yaklaşık 387 bin 141 TL ceza kesildi. Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube...

Salep soğanı toplayan şahsa 387 bin TL ceza kesildi!
Yayınlama: 19.05.2024
A+
A-

Siirt’te, toplanması yasak olan endemik bitki olan salep soğanını toplayan bir kişiye yaklaşık 387 bin 141 TL ceza kesildi.

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Merkez Şefliği ekipleri ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı Şirvan İlçe Jandarma Komutanlığı personelince 18 Mayıs 2024 tarihinde beraber yapılan yol devriyesi esnasında 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 9’uncu maddesinin (a) ve (f) bentlerinde belirtilen hususlara aykırı olarak biyolojik çeşitliliği tahrip etmek suçundan dolayı aynı kanunun 20’nci maddesinin (k) bendine göre Endemik bitki türleri arasında yer alan ve doğadan toplanması yasak olan salep soğanını izinsiz toplayan 1 kişiye yaklaşık 387bin 141 TL idari para cezası kesildi.

Şahsın topladığı 86 kilogram salep bitkisi soğanı ele geçirildi. Ele geçirilen salep soğanları, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı Anabilim Dalı Doç. Dr. Arzu Çığ’a tekrar toprağa ekilmek üzere teslim edildi.

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.