Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan’dan Van ve ilçe belediyeleri şeffaflık çağrısı!

Yerel seçimlere 6 aydan kısa bir zaman kalmışken, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine şeffaf olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan’dan Van ve ilçe belediyeleri şeffaflık çağrısı!
VAN
Yayınlama: 11.11.2023
A+
A-

Haftalık gündem değerlendirmesi kapsamında basın açıklaması yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan’ın gündeminde Van’da hizmet veren belediyeler vardı.

Sözlerine Gazze işlenen soykırım ve bebek katili israilin işlediği cürümleri lanetleyerek başlayan Başkan İlhan, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin harcamalarının ve borçlarının kamuoyu ile paylaşmaları gerektiğini ve halka karşı şeffaf olunması gerektiğini söyledi.

“BELEDİYELERDEN MEVCUT BORÇLARINI AÇIKLAMALARINI BEKLİYORUZ”
31 Mart 2024 yerel seçimlerine 5 aydan kısa bir süre kaldığını hatırlatan Başkan İlhan, daha önce de çağrı yaptıkları halde hiçbir belediyenin mevcut mali durumları hakkında herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti.
Başkan İlhan, “Başta Van Büyükşehir Belediyesinin 5 Milyar (eski parayla 5 katrilyon) üzerinde borcu olduğu yönünde duyumlar almaktayız. İpekyolu Belediyesinin 1 Milyar (eski parayla 1 katrilyon) civarında borcu olduğu konuşulmaktadır. Başta Edremit, Tuşba ve Erciş Belediyeleri olmak üzere diğer tüm ilçe belediyelerini de mevcut borçlarını açıklamaya davet ediyoruz. Her bir vatandaşın; belediyelerin yaptıkları hizmetleri ve bu hizmetler karşılığında ödedikleri paraları ya da borçlandıkları miktarları öğrenmeye hakkı vardır. Tuşba Belediyesi 100’den fazla kalıcı eser, Edremit Belediyesi de 65 projeden bahseden reklamları şehrin dört bir yanına asmış durumdadır.” dedi.

“BELEDİYELERE SORUYORUZ”
Belediyelere seslenen Başkan İlhan, şunları söyledi:
“Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak belediyelere soruyoruz;
1- Bu eserler, bu projeler nelerdir? Nerededir? Ne kadara mal olmuştur?
2- Şeffaf belediyecilik ilkesi doğrultusunda tüm belediyeleri gelir ve giderlerini detaylı şekilde açıklamalarını herkesin ulaşabilmesi adına internet sitelerinden paylaşmalarını talep ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.