Roketsan’dan balistik füze müjdesi: Yeni TAYFUN’lar geliyor!

Roketsan, balistik füze çalışmalarını sürdürüyor. TAYFUN Balistik Füzesi için seri üretim ve teslimat faaliyetleri devam ederken, yeni konfigürasyonlar da geliyor.

Roketsan’dan balistik füze müjdesi: Yeni TAYFUN’lar geliyor!
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Konuyla ilgili olarak Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci tarafından yapılan açıklamada, “TAYFUN, ülkemizin füze teknolojisi noktasına gelmiş olduğu noktayı en üst düzeyde temsil eden bir proje. Bu proje kapsamında ülkemizin silahlı kuvvetlerine derin darbe, derin saldırı kabiliyetini verebilecek bir ürünü kazandırmış bulunmaktayız.

TAYFUN füzesi tek bir üründen oluşmayacak, varyantları olacak. Harp başlığı çeşitliliği, harp başlıklarında kabiliyet çeşitliliğiyle bir ürün ailesi olarak silahlı kuvvetlerimize hizmet edecek stratejik bir silah sistemi olarak yoluna devam edecek.

TAYFUN’un seri üretimleri devam ediyor. Silahlı kuvvetlerimiz zaten bu konudaki ihtiyaçlarını da bizimle paylaşıyor. Bundan sonraki aşamalarda da TAYFUN projesi biten bir ürün olarak değil, varyantlarıyla, yeni kabiliyetleriyle ve bundan sonraki süreç içerisinde silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacak bir sistem olarak hayatına devam edecek.” ifadelerine yer verildi.

Roketsan’dan balistik füze müjdesi: Yeni TAYFUN’lar geliyor!

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ

Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler ‘Taktik Balistik Füze (TBM)’; 300-1000 kilometre arasında menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanımlanıyor. TAYFUN, Türkiye’nin ilk Kısa Menzilli Balistik Füze’si oldu.

Böylelikle 1990’lı yıllardan beri Taktik Balistik Füze kabiliyetine sahip olduğu bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri, ilk kez bu alanda bir üst sınıfa çıkmış oldu.

Test atışları devam eden TAYFUN Füzesi, Türkiye’nin şu ana kadarki en uzun menzilli füze sistemi oldu. TAYFUN’dan sonra ise CENK Füzesi gelecek.

Füzenin temel hedefleri ise stratejik düşman tesisleri olacak. TAYFUN Füzesi’nin motor, yakıt ve güdüm gibi birçok kritik temel bileşeni de Roketsan tarafından geliştirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.