Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti: Hoşaf

Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti: Hoşaf
VAN
Yayınlama: 11.03.2024
A+
A-

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez içeceği olan hoşaf sofralardaki yerini aldı. Peki, oldukça tok tutan ve hafif olan Hoşaf nasıl yapılır? İşte cevabı…

Gün içinde düşen kan şekerinin düzenli olarak yükseltilmesi için serinletici özelliğe sahip hoşaf ve komposto, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor.

Kayısı hoşafının yapımını anlatan Fatma Yokuş, “Hoşaf, Van’da sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Oldukça sağlıklı ve tok tutuyor. Özellikle yaşlılar için çok iyi bir besin kaynağı. Bağırsakları çok iyi çalıştırıyor ve hiç acıktırmıyor. Biz her Ramazan ayında mutlaka yaparız ve severek tüketiriz Hoşafı. Üstelik yapımı çok basit. Bunun için sadece biraz kuru kayısıya ihtiyacımız var,  dileyenler üzüm de kullanabilir. Üzerlerine su ilave ettiğimiz kayısıları yarım saat bekletiyoruz. Ardından bir tencereye alarak, içerisine tarçın, karanfil atarak su bırakıyoruz. 10 dakika kaynadıktan sonra 1 buçuk su bardağı toz şeker ekliyoruz. Eğer meyveler iyice yumuşamış ve rengini suya vermişse işlem tamamdır” dedi.

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.