Özel’in DEM Parti ziyaretinin perde arkası

CHP lideri Özel, DEM Parti’yi ziyaret etti. Görüşmede yerel seçimde iş birliği konuları ele alındı. DEM Parti’nin 16 Aralık’ta Parti Meclisi toplantısında iş birliğini görüşeceği ifade edildi.

Özel’in DEM Parti ziyaretinin perde arkası
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tulay Hatımoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyarette, yerel seçimlerde iş birliği görüşüldü.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, iki parti de ilk olarak kendi kurullarında yerelde işbirliğine ve bunun yöntemlerine yönelik çalışma yapacak.

Özel'in DEM Parti ziyaretinin perde arkası

DEM Parti kaynakları il bazında olacak bu çalışmaların sonucunda iki partinin kurullarının ortak bir çalışma yapma ihtimalini gündeme getirebileceğini söylüyor. Ancak bu konunun da önce partinin yetkili organlarında değerlendirileceği belirtiliyor. Öte yandan eş genel başkanların, parti yönetimine ziyaretle ilgili detayları aktaracağı belirtilirken, 16 Aralık’ta düzenlenecek DEM Parti Meclisi toplantısında da konunun görüşüleceği kaydediliyor. PM toplantısında yerel seçime yönelik bir karar çıkması beklenmezken, “bir eğilimin mutlaka oluşacağı, bu konuda MYK’ye ve eş genel başkanlara yetki verilebileceği” öngörülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.